Modernizare în doi ani! Un milion de euro, pentru Uzina de Apă Nr. 3 a Lugojului

Una dintre cele trei uzine de apă ale municipiului Lugoj are șanse mari de retehnologizare, după un proiect depus de Primăria Lugoj la Compania Națională de Investiții.
Uzina de Apă Nr. 3 a Lugojului are șanse bune să primească, în sfârșit, după ani de așteptare, o finanțare guvernamentală de apro­xi­mativ 1 milion de euro pentru reechipare și aducerea sistemelor de pompare și filtrare la standarde moderne.

Proiectul tehnic depus de către Primăria Lugoj la mijlocul lunii decembrie, la CNI, se află pe lista de sinteză și având în vedere că au fost parcurse toate etapele documentației necesare, ar putea trece rapid pe lista de finanțări.

“Obiectivul principal al acestui proiect este aducerea și utilizarea ultimelor tehnologii pentru sistemul de filtrare, cu scopul de a îmbu­nătăți calitatea apei livrate în rețeaua municipală. În acest sens este prevăzută construirea unei stații noi de tratare supraterană de 268 m.p. De asemenea, vor fi realizate încă două bazine de înmagazinare de 120, respectiv 500 m.c., uzina dispunând la ora actuală doar de un bazin de 300 m.c. Noi sperăm să primim banii pentru proiect și după ce vor fi parcursă și etapa de scoatere la licitație, spre sfârșitul lui 2021 să poată fi demarate lucrările, care sunt estimate să dureze circa un an. Separat de acest proiect vom aloca bani de la bugetul local pentru lucrări de deznisipare a forajelor din care este captată apa”, a precizat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

Uzina trei a fost construită în anii ’80 pe strada V. Babeș, pe baza a 7 puțuri de adâncime forate aflate în prezent într-un grad mai mic sau mai mare de colmatare.

Obiectivul alimentează cu apă cartierul Bocșei și Mondial și ajută la echilibrarea presiunii de apă în sistemul municipal.

Din cauza lipsei investițiilor în modernizare, lugojenii care sunt alimentați direct din această uzină reclamă mereu calitatea necorespunzătoare a apei, problema fiind accentuată pe perioada verii când se simte un pronunțat miros de baltă din cauza tratării necorespunzătoare.

În sectorul de oraș deservit de uzina trei există mai multe capete de coloană, care trebuie spălate periodic sub presiune pentru reducerea bacteriilor care se formează pe conducte.

În momentul de față apa este tratată numai cu clor gazos.

Articolul Modernizare în doi ani! Un milion de euro, pentru Uzina de Apă Nr. 3 a Lugojului apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*