Modernizare! Liceele din zona Lugoj-Făget primesc table inteligente la început de an școlar

Inspectoratul Școlar Județean Timiș a recepționat 152 table inteligente, urmând ca acestea să fie distribuite spre 32 unități de învățământ liceal din județ.

Tablele au fost achiziționate cu bani de la Banca Mondială, prin programul ROSE.

”S-au recepționat 152 table inteligente, în vederea distribuirii spre cele 32 unități de învățământ liceal, achiziția fiind desfășurată de Unitatea de Management a Proiectelor cu Finanțare Externă din cadrul Ministerului Educației”, a transmis Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

Printre beneficiarii acestor echipamente electronice sunt și cinci unități de învățământ din zona Lugoj-Făget.

Din municipiul de pe Timiș, Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu” și Liceul Tehnologic ”Valeriu Braniște” vor primi câte trei table, în timp ce Liceul Tehnologic ”Aurel Vlaicu” va avea opt.

La Liceul Tehnologic ”Traian Grozăvescu” din Nădrag vor ajunge două astfel de echipamente, iar Liceul Tehnologic ”Traian Vuia” din Făget va putea folosi cinci table.

Tablele inteligente cuprind tabla cu diagonala de 2.300 mm, markere touchscreen, videoproiector de 3200 lumeni, modul wi-fi, pachet software cu licență perpetuă.

Întreaga achiziție s-a ridicat la suma de aproape 600.000 de lei.

Proiectul pentru Învățământul Secundar, cunoscut sub acronimul #ROSE, are drept scop reducerea abandonului școlar în licee și în primul an de studii universitare, precum și creșterea ratei de promovabilitate a examenului de Bacalaureat.

Articolul Modernizare! Liceele din zona Lugoj-Făget primesc table inteligente la început de an școlar apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*