Modus vivendi

Luna octombrie aduce ultimele două jocuri oficiale ale echipei naționale a României în preliminariile Campionatului Mondial din Rusia de anul viitor. Cum calificarea a fost ratată, noul antrenor Cosmin Contra are posibilitatea să facă experimente și să ruleze și alți jucători. Dar să-l lăsăm pe Contra să-și vadă de problemele lui și să ne concentrăm puțin asupra campionatului nostru intern.

În cursul săptămânii trecute, Emerich Dembrovschi a făcut o afirmație care, în cele din urmă, s-a dovedit a fi corectă: „Trebuie avută mare grijă cu oltenii. Cel puțin cât am fost jucător sau antrenor la Poli, ne-au creat mari probleme. ” Din păcate, ACS Poli a fost învinsă de Universitatea Craiova pe teren propriu după un joc modest al timișorenilor. Este adevărat că, prin eliminarea lui Țigănușu, ACS Poli a jucat aproape o oră în inferioritate numerică. Gazdele au jucat practic fără vârf, Șeroni fiind retras în locul lui Țigănușu.

Cum un ghinion nu vine niciodată singur, ACS Poli l-a pierdut pe Mailat, devenit jucător liber de contract. Este inutil să enumăr câți jucători a pierdut ACS Poli datorită politicii dezastruoase a clubului. Mă opresc la un singur exemplu, cel al lui Balaure de acum câțiva ani când a avut o pretenție financiară modestă. A fost lăsat să plece, chiar dacă era tânăr și în schimb a fost adus un jucător trecut de 30 de ani căruia i-a fost satisfăcută pretenția financiară, cam de patru ori mai mare decât cea a lui Balaure.

După ce aproape un tur întreg Concordia Chiajna a acumulat doar câteva puncte, odată cu venirea „colonelului” Ion Moldovan ca și antrenor echipa a adunat nouă puncte într-o săptămână. Se întorc vremurile de altădată!

În liga a doua, atât Ripensia cât și ASU Poli au fost învinse pe teren propriu de CS Mioveni, respectiv Dunărea Călărași. Nu cred că a fost o alegere fericită pentru ASU să aleagă stadionul „Dan Păltinișanu” ca loc de disputare a partidei, mai ales că a fost avizată de jocul avântat al echipei lui Dan Alexa.

UTA a arătat o oarecare revenire în partida de la Snagov, obținând un punct după o secetă de trei etape. Antrenorul Cristian Todea și-a asumat o mare răspundere, dar, cu puțină răbdare din partea tuturor, lucrurile se vor așeza.

În cel de-al treilea eșalon, surprinde rezultatul de egalitate al echipei Șoimii Lipova de la Deva, unde a întâlnit o echipă cu pretenții la promovare. Tot un rezultat meritoriu a obținut și Centrul Național de Pregătire Timișoara la Filiași. ACS Șirineasa își continuă marșul, deocamdată solitar, obținând cea de-a șasea victorie consecutivă. Dacă tot am subliniat evoluția bună a formației din Lipova, trebuie să menționez că, deși a câștigat pe teren meciul din Cupa României în fața celor de la Național Sebiș, l-a pierdut la masa verde din cauza necunoașterii regulamentului.

The post Modus vivendi appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*