Moroiţă aşteaptă…

În această săptămână, arbitrii, asistenții și observatorii din lotul de Liga 1 s-au pregătit pentru noul sezon la Cheile Grădiștei.
Au fost 64 de participanți, singurii absenți fiind cei din brigada condusă la EURO 2020 de Ovidiu Hațegan. Cu ocazia seminarului, arbitrii au susținut testele fizice și au participat la testarea teoretică și video.
Una dintre componentele importante ale întâlnirii a fost pregătirea pentru implementarea sistemului VAR. Pe lângă prezentarea online susținută de instructorul FIFA, au fost create mai multe grupe de lucru în care obiectivul a fost analizare a unor faze și luarea unor decizii tehnice și disciplinare, având la bază analiza VAR.
În urma semnării contractului dintre FRF, LPF și deținătorii drepturilor TV pentru competițiile de fotbal din România, echipamentul tehnic pentru VAR urmează a fi pus la dispoziție de cei din urmă în perioada următoare.
Până în acel moment, președintele CCA, Kyros Vassaras, continuă pregătirea teoretică a arbitrilor pentru implementarea sistemului de asistență video.
Dintre arbitrii prahoveni, Valentin Dumitru – asistent de Liga I, este confirmat în lot și pentru sezonul viitor, în timp ce Andrei Moriță – central- a fost și el prezent în acest stagiu. ”Moro”, care a arbitrat sezonul trecut în Liga I, mai multe partide, speră să ajungă din nou în lotul de prim-eșalon, unde sunt confirmate promovările lui Szabolcs Kovacs (fratele lui Istvan Kovacs) și Andrei Costreie.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*