Moto Extrem, final de sezon cu un titlu de campion, doi vicecampioni și o medalie de bronz

Clubul lugojean Moto Extrem, condus de Liviu Jigmond a pus punct final duminică, 25 octombrie, actualei ediții de campionat la motocros, în urma participării la etapa a cincea, ultima din acest sezon competițional, unul dificil din punct de vedere al restricțiilor impuse de actuala pandemie, dar mai ales din punct de vedere al obținerii surselor de finanțare, anul acesta mai greu ca niciodată.

Chiar și în aceste condiții, noua generație de piloți, care a început să se afirme în urmă cu doi-trei ani, a reușit să-și înscrie în palmares un nou titlu național, un loc de vicecampion și o medalie de bronz.

Echipa de piloți a clubului de pe Timiș s-a bazat în acest sezon pe Dean-Victor Ioviță la 50 cc-juniori mici, Andreas Balintoni la clasa 50 cc-juniori mari, Liviu Jigmond jr., Luca Mark Ioviță și Mark Szoke Eross la clasa 65 cc, David Chivu Ilie la clasa 85 cc, Valentin Ardelean la clasa 300 cc 2 T și italianul Andreas Lelli la clasa veterani. În acest an, cea mai strălucitoare medalie i-a revenit lui Dean Victor Ioviță, care a devenit campion național, cucerind medalia de aur, la categoria 50 cc-juniori mici, având patru etape câștigate și un loc secund în etapa a cincea, finală. Sportivul lugojean, în vârstă de numai șapte ani s-a alăturat, din punct de vedere al performanței sportive, fratelui său mai mare, Luca Mark Ioviță, care a câștigat cu două luni în urmă, titlul de campion național la motociclism-supermoto 65 cc.

La un pas de titlul național a fost și Liviu Jigmond junior, lider în clasamentul general la clasa 65 cc, înaintea ultimei etape, care a trebuit să se mulțumească în finalul sezonului, pentru al doilea an consecutiv, cu medalia de argint și poziția de vicecampion național, după ce în prima manșă, a ultimei etape (locul trei) a fost implicat într-o acroșare cu cel de-al doilea pilot de la Moto Extrem, la această categorie, Mark Szoke Eross, pierzând astfel lupta cu contracandidatul la șefia clasamentului general, Sami Dumitru de la Top Cross TCS Otopeni, care a avut în continuare drum deschis spre titlul național.

Aflat pe locul trei înaintea ultimei etape, la 65 cc, Mark Szoke Eross și-a păstrat poziția și la finalul sezonului competițional, fiind medaliat cu bronz. Cea de-a doua poziție de vicecampion a clubului lugojean a fost adjudecată de Valentin Ardelean, la clasa 300 cc 2 T.

“Sunt mulțumit că am încheiat un an dificil, îngreunat de restricțiile sanitare dar și de finanțarea mult diminuată, cu rezultate bune atât la motocros, unde avem un titlu de campion, doi vicecampioni și un medaliat cu bronz, dar și la motociclism, unde avem un titlu de campion și un vicecampion la supermoto, un titlu și un vicecampion la viteză 50 cc și un titlu la supermoto-veterani. Felicitări sportivilor care au muncit pentru aceste rezultate! Ne-am fi dorit mai mult, dar în condițiile de anul acesta, cu antrenamente puține și cu sprijin financiar scăzut, consider că prin medaliile obținute ne-am realizat obiectivele. Atenția noastră este îndreptată acum spre sezonul viitor, când vom schimba unele categorii și sperăm ca noul campionat să se desfășoare în condiții mai bune, să avem o finanțare mai susținută și să pornim din nou cu dreptul. Ne vom baza în continuare pe Dean Victor Ioviță la 50 cc-juniori mici, Andreas Balintoni va trece la 65 cc, unde vor mai evolua Luca Mark Ioviță și Mark Szoke Eross, apoi la clasa 85 cc va face trecerea Liviu Jigmond jr. și David Chivu Ilie”, a declarat Liviu Jigmond, coordonatorul Moto Extrem.

Din păcate, la ultima etapă David Chivu Ilie, care a terminat sezonul pe locul opt, la clasa 85 cc, s-a accidentat destul de serios la un picior și va avea nevoie de o perioadă de recuperare.

Articolul Moto Extrem, final de sezon cu un titlu de campion, doi vicecampioni și o medalie de bronz apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*