Motoare turate! Dean Ioviţă şi Liviu Jigmond Jr. continuă cursa spre titlurile de campioni la motocros

Etapa a doua a campionatului național individual de motocros a consolidat poziția de lideri în clasament a doi dintre piloţii legitimaţi la Clubul Moto Extrem din Lugoj, condus de Liviu Jigmond.
La etapa de pe circuitul de la Un­gheni (lângă Târgu-Mureş), de­le­ga­ţia piloţilor lugojeni, participantă la întrecere, a reuşit obţinerea a două locuri pe podiumul de premiere, poziţii care au întărit punctajul ge­ne­ral, crescând şansele pentru două titluri naţionale la categoriile 50 cc – juniori mici și 65 cc. Cel mai bun rezultat, pentru Lugoj, l-a obţinut Liviu Jigmond jr., care s-a clasat pe prima poziţie, cu maxim de puncte, la categoria 65 cc, asigurându-şi, astfel, după doar două etape, locul unu la general, cu un ecart conforta­bil de 10, respectiv 11 puncte, în faţa urmăritorilor săi din clasament: Sami Alexandru Dumitru de la Top Cross TCS Otopeni şi Mark Szoke Eross de la Moto Extrem Lugoj.

La aceeași categorie, pe podiumul etapei a urcat Mark Szoke-Eross, care s-a clasat al doilea, asigurându-şi locul trei la general, la numai un punct distanţă de Sami Alexandru Dumitru, care deţine poziţia se­cun­dă, la 65 cc, după primele două etape.

O cursă bună a făcut şi Dean Victor Ioviţă, cealaltă speranţă a Lugojului pentru un titlul de campion, care a urcat pe treapta a doua a podiumului etapei, la categoria 50 cc-juniori mici.

Deşi a câştigat pri­ma manşă şi a fost la egalitate de puncte (47), cu rivalul său din clasament, după cele două manşe ale competiţiei, sportivul lugojean s-a clasat în final al doilea, luându-se în considerare pentru poziţia întâi, timpul mai bun reuşit de Alecsei Matei Toader, de la Top Cross TCS Otopeni, în manşa secundă, după ce Dean a avut un mic incident pe pis­tă, care l-a întârziat câteva secunde. În continuare, la general, după două etape, Dean Ioviţă ră­mâne lider al categoriei, cu o diferenţă de cinci puncte faţă de principalul urmăritor.

“A fost o cursă foarte animată, dar dificilă, cu probleme evidente la partea de pregătire a pistei, care s-a prezentat cu o suprafaţă mult prea întărită, cu aderenţă scăzută, ceea ce a complicat menţinerea controlului motoarelor pe circuit de către piloţi. Din cauza stării pistei au fost şi multe incidente, unele chiar serioase, care au necesitat oprirea competiţiei şi intervenţia echipelor de prim-ajutor. Cu toate acestea, deşi mă aşteptam la mai mult de la piloţii noştri, care au făcut deplasarea la întrecere, noi am reuşit să ne menţinem în fruntea ierarhiei generale la 50 cc-juniori mici şi 65 cc şi chiar să ne consolidăm po­zi­ţii­le, pentru obţinerea titlurilor na­ţio­nale, pe care ni le dorim, la aceste categorii. Un plus în clasament l-am obţinut la 65 cc, unde avem un loc unu la general, detaşat, prin Liviu Jigmond jr., dar am luat în această etapă şi un loc doi, prin al doilea pilot al nostru, la această categorie, Mark Szoke-Eross, ceea ce ne ajută în calculele pentru titlu, în lupta cu adversarul de la Top Cross Otopeni, care este cu numai un punct mai bun la general, faţă de poziţia a treia, pe care o avem noi în momentul de faţă”, a explicat Liviu Jigmond, coordonatorul principal de la Moto Extrem.

Următoarea etapă este programată pentru 10 octombrie, pe circuitul de la Ciolpani-Bucureşti, când va avea loc şi o etapă din Campionatul Balcanic, la care vor puncta și piloții lugojeni.

Articolul Motoare turate! Dean Ioviţă şi Liviu Jigmond Jr. continuă cursa spre titlurile de campioni la motocros apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*