Motoarele, o pasiune! English Pub – Art Club spune rămas bun evenimentelor culturale on-line, cu o interesantă expoziție de fotografie

În cele două luni și jumătate de regim special impus de pandemia de coronavirus, evenimentele culturale lugojene s-au reorganizat în mediul on line. Ele au devenit, în acest fel, accesibile mai multor spectatori, dar le-a lipsit acea comuniune specifică vernisajelor, lansărilor de carte, expozițiilor de tot felul, recitalurilor și concertelor.

English Pub, care timp de zece ani s-a afirmat ca un adevărat club de artă, sub patronajul lui Dan Haica, a fost printre cele mai active focare de… cultură on-line ale Lugojului, pe timp de pandemie.

Sâmbătă seara, în data de 30 mai, de la ora 20, a avut loc transmisia ultimului eveniment din seria celor oferite publicului în mediul virtual.
Este vorba despre expoziția fotografică ”Motoarele, o pasiune”, care a reunit nume foarte cunoscute ale fotografiei din Lugoj și Timișoara: Dan Nicolae Buruleanu, Dragoslav Nedici, Sergio Moraru, Virgil Babușcov, Eugen Gherga, Mihai Zegrea și Valentina Saroși.

”Sperăm că este ultimul eveniment on-line organizat de clubul nostru… cel puțin anul acesta! Sâmbătă seara, de la ora 20.00, am prezentat o expoziție colectivă de fotografie, cu o temă îndrăgită: Motoarele! Dacă totul va fi bine, în curând, vom reîncepe evenimentele noastre cu public”, ne-a declarat Dan Haica, patronul de la English Pub.

Evenimentul a fost organizat în comun de English Pub și Joy FM, post reprezentat de cunoscuta ”voce” de radio, Daniela Decean, care a asigurat comentariul.

“Motocicliștii, etern îndrăgostiți de cai putere, de adrenalină, de miros de cauciuc ars și zgomot de motoare, nobilă elită a bărbăției absolute! Cavalerii străbat veacurile. Ei nu au dispărut în era motorizării, așa cum spiritul omului de onoare nu va putea dispărea niciodată. Acolo unde îi cuprinde pe alții teama, ei încep să trăiască. Motocicleta e un mod de viață!”, a spus Daniela Decean, în comentariul dedicat expoziției.

Într-adevăr, privind, sau mai bine zis contemplând cadrele expuse on line, recunoaștem protagoniștii și ne amintim că, la Lugoj, fenomenul este excelent reprezentat de membrii Clubului Road Patrol, la fel și motocrosul, care îl are ca exponent pe sportivul Mihai Stoichescu, multiplu campion național la motocros, care s-a afirmat și în competiții internaționale. Să nu-I uităm pe tinerii performeri Liviu Jigmond junior și Luca Ioviță, de la Clubul Moto Extrem, sau pur și simplu pe pasionații și colecționarii de ”motoare”, precum inginerul Dorel Mirovici.

Filmul prezentat live sâmbătă seara îi are ca realizatori pe Dan Zegrea (director), Daniela Decean (comentariu) și Dan Haica (montaj).

Acesta din urmă spune că la English Pub, primul eveniment cu public va fi un recital de chitară în duet, care va fi anunțat publicului, odată cu măsurile de distanțare socială impuse.

Articolul Motoarele, o pasiune! English Pub – Art Club spune rămas bun evenimentelor culturale on-line, cu o interesantă expoziție de fotografie apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*