Motorsportul lugojean intră în lupta pentru aur! Piloții de la MotoExtrem, start în Campionatul Individual de Motocros

Claudiu BuciuTânăra generație de piloți a clubului lugojean Moto Extrem, condus de Liviu Jigmond, va lua startul la sfârșitul săptămânii, într-o nouă ediție (amânată de mai multe luni) a Campionatului Național Individual.

Întrecerea din cadrul primei etape naționale de motocros va fi găzduită, după repetate schimbări și reprogramări (întâi Moreni-Târgoviște, apoi Prundu-Giurgiu), de circuitul de la Ciolpani, lângă București, în perioada 4-6 septembrie.

Clubul de pe Timiș aruncă în luptă o garnitură de piloți, de perspectivă, sportivi ce s-au remarcat la numeroase competiții din țară și chiar din străinătate, având deja un palmares cu rezultate notabile.

MotoExtrem țintește cel puțin un titlu național și mai multe clasări pe podium.

Așadar, vor alerga pentru Lugoj la clasa 50 cc Dean-Victor Ioviță (7 ani), Mark Szabo (8 ani) și Andreas Balintoni (8 ani), la clasa 65 cc Liviu-Jigmond jr. (10 ani), Luca-Mark Ioviță (9 ani) și Mark Szoke-Eross (9 ani), iar la clasa 85 cc David-Ilie Chivu (12 ani).

“Va fi un concurs dificil, mai ales că este organizat după o perioadă lungă de pauză. Întregul sezon se anunță a fi foarte solicitant și obositor, etapele urmând să se desfășoare, săptămânal, ceea ce ne lasă puțin timp pentru refacere și reparații. În ultima perioadă ne-am pregătit pe circuitul nostru de pe Dealul Hezerișului, de lângă centură, pentru elementele tehnice, dar am fost și la mai multe sesiuni de pregătire pe circuitele de la Ianova și Jupânești. Anul acesta vom încerca să luăm titlul la clasa 65cc, unde Liviu Jigmond, jr. consider că are șanse și să obținem clasări cât mai bune la toate clasele. Noi avem o generație tânără, care a reușit să confirme la concursurile din anii trecuți și în care ne punem speranțe pentru viitor. Au deja experiență, au rezultate bune în spate și sperăm să convingă și în continuare”, a spus Liviu Jigmond.

În total, se dorește organizarea a șapte etape.

Reamintim că în august MotoExtrem și-a îmbogățit palmaresul  cu trei titlutri naționale, pe circuit asfaltat, la viteză și supermoto, prin Mark Szabo la viteză 50 cc, Luca-Mark Ioviță, cu punctaj maxim, la supermoto 65 cc, Mark Szabo la viteză 50 cc și Andreas Lelli, cu punctaj maxim la supermoto-veterani.

Alți doi piloți de la clubul lugojean, Dean-Victor Ioviță și Mark Szabo au ocupat poziția vicecampionilor, la viteză, respectiv Supermoto.

Articolul Motorsportul lugojean intră în lupta pentru aur! Piloții de la MotoExtrem, start în Campionatul Individual de Motocros apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*