Mulțescu, despre echipa la care și-a început cariera de antrenor: „UTA, O formație bine articulată”

Gigi Mulțescu (68 de ani), fostul antrenor al celor de la Dinamo, dar și al UTA-ei în sezonul 1988-1989, când – de altfel – și-a încheiat cariera de fotbalist, a asistat lapartida de aseară, de pe arena din Ștefan cel Mare.

Arădenii s-au impus cu 1-0, iar la final cel poreclit „SMURD” pentru capacitatea de a resuscita echipe aflate în dificultate a lăudat-o pe „Bătrâna Doamnă” și a subliniat lipsa de omogenitate a „câinilor”.  „Meci cu rezultat nefericit. Dinamo a avut două ocazii mari și putea să înscrie. Cu două greșeli în aceeași fază Dinamo a primit un gol. De acolo, UTA, o echipă bine-articulată, a închis culoarele și a știut să se apere. Coroborat cu inspirația jucătorilor noștri (n.a. dinamoviștii) s-a ajuns aici. E un meci, se întâmplă. Mai sunt și sincope, durează până se creează relațiile de joc, jucătorii încă nu se simt unii pe alții”, a fost concluzia trasă de Mulțescu.

În toamna lui 2017, după despărțirea de Adrian Mihalcea, conducerea „Bătrânei Doamne” trebuia să se orienteze rapid spre un alt antrenor principal și primul contactat a fost Gigi Mulțescu, care – însă – a declinat oferta arădelilor. „Într-adevăr, m-a sunat Claudiu Drăgan și am cerut două ore timp de gândire. Am revenit cu un telefon și le-am spus celor de la UTA că nu sunt genul de antrenor care să fac lucrurile din mers. Nu știu ce pregătire are echipa, ce transferuri s-au făcut, riscam să păcălesc un oraș pe care îl iubesc. O parte din sufletul meu a rămas la UTA, mi-ar fi făcut mare plăcere să revin, dar nu acum, când nu stăpânesc datele problemei. Nici măcar nu s-a ajuns la bani sau la alte detalii contractuale”, ne declara atunci în exclusivitate fostul mijlocaș al naționalei anilor ’70-’80,

De atunci, Gigi Mulțescu le-a mai antrenat pe Astra Giurgiu și Dinamo, în Liga 1, dar și pe Petrolul în Liga 2-a.

0
0

Articolul Mulțescu, despre echipa la care și-a început cariera de antrenor: „UTA, O formație bine articulată” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*