Muncă de detectiv prin telefon! Un dispecer de la 112 a reușit să găsească și să salveze un lugojean căzut într-un canal

Polițiștii, medicii și pompierii sunt eroii pe care îi vedem, dar cei care nu se arată lumii sunt dispecerii de la 112, care direcționează echipajele către urgențe și preiau informații utile de la victime, pentru a le putea ajuta.
Acesta este cazul și plt. Vlad Stan, care miercuri, 18 noiembrie, la ora 20.51, a primit un apel pe 112 prin care o lugojeancă speriată a cerut ajutor să-și găsească soțul care a dispărut de acasă, nu mai răspunde la telefon și care, mai grav, are probleme psihice.

“Apelul a fost preluat de colegul nostru plt. Vlad Stan. Deși este tânăr și are mai puțin de 3 ani de când lucrează în dispecerat, acesta a reacționat prompt și a dat dovadă de mult profesionism. În primul rând, Vlad a încercat să liniștească apelanta asigurând-o că vom face tot posibilul ca să-i găsim sotul și a rugat-o să-i dea numărul de telefon al acestuia. După aceea, a sunat victima și după mai multe apeluri insistente, bărbatul a răspuns la telefon, calm și lucid, spunându-i colegului nostru că este acasă în pat. Crezând că este vorba de un apel fals, Vlad a sunat-o pe doamnă, rugând-o să verifice prin casă dacă nu cumva soțul ei s-a întors acasă. Aceasta a confirmat încă o dată că soțul ei nu este acasă și nu știe unde să-l caute”, au relatat reprezentanții ISU Timiș.

Apelând din nou victima, bărbatul a răspuns la telefon, însă de această dată era confuz, speriat și nu știa unde se află.

Vlad a încercat să-l liniștească, în același timp, acesta s-a concentrat pe sunetele din fundal și și-a dat seama că prin apropierea victimei a trecut un tren și lătra un câine.

Contactând rapid soția victimei, Vlad a aflat că în apropierea casei lor se află o cale ferată. Acesta a îndrumat-o telefonic pe femeie să meargă pe lângă calea ferată în direcția din care se aude un câine lătrând.

Femeia s-a deplasat în grabă in direcția indicată și și-a găsit soțul căzut într-un canal.

“Colegul nostru a trimis de urgență un echipaj SMURD care a salvat victima și după ce i-au acordat îngrijiri medicale, au transportat-o la spital. Mulțumim Vlad, pentru perspicacitatea și profesionalismul tău care au salvat un om! Suntem mândri de tineri ca tine care fac cinste armei noastre”, au transmis ISU Timiș.

Articolul Muncă de detectiv prin telefon! Un dispecer de la 112 a reușit să găsească și să salveze un lugojean căzut într-un canal apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*