Municipalitatea începe colectarea brazilor de Crăciun

Primăria Lugoj a anunțat că va începe, în această săptămână, colectarea brazilor de Crăciun de la populație. Acțiunea va demara vineri, 8 ianuarie.
În cazul cartierelor de blocuri, brazii pot fi depuși lângă tomberoanele din fața fiecărei scări de bloc, iar cei de la case vor scoate brazii în fața porților, în zilele lucrătoare.

Brazii vor fi preluați de echipele de la salubritatea municipiului, din subordinea Primăriei și vor fi depozitați într-un spațiu deținut de administrația locală, după care vor fi distruși prin incinerare.

Administrația locală va demara în perioada următoare, prin intermediul lucrătorilor de la Serviciul de Sere și Spații Verzi, o extragere a circa 500 de arbori, din specia pin, de pe întreaga suprafață a orașului.

Acțiunea are la bază solicitări ale lugojenilor care au sesizat o serie de daune provocate de rădăcinile acestor arbori la trotuare sau fundația blocurilor ori de resturile uscate căzute de pe ramuri, care afectează sistemele de ventilație a mașinilor parcate în apropiere. Îndepărtarea arborilor nu va ține cont de mărimea acestora.

Prin acordul cu cei de la mediu, fiecare pin tăiat va trebui înlocuit cu un alt arbor. Principalele zone vizate sunt cartierele Micro I, Stadion, strada Făgetului.

Articolul Municipalitatea începe colectarea brazilor de Crăciun apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*