N-a venit Salvarea la Tileagd. ACS United Bihor – Fortuna Becicherecu Mic nu s-a mai jucat în Cupa României

Partida eliminatorie din turul secund al noii ediții a Cupei României la fotbal feminin dintre secund divizionara ACS United Bihor și secund clasata în elită Fortuna Becicherecu Mic nu s-a mai desfășurat conform programării inițiale, astăzi de la ora 14, dat fiind absența Salvării de la arena Foresta Tileagd. Foarte mare favorită la calificare, gruparea bănățeană din Liga 1 are toate șansele să pătrundă la ”masa verde” în faza a III-a a competiției K.O.

Centralul brigăzii orădene, Laurențiu Ciuchiță, n-a fluierat în aceste condiții începerea meciului din turul secund, debutul timișencelor în noua ediție semănând oarecum cu cel din sezonul precedent al Cupei României, în care au jucat doar câteva minute pe 31 octombrie 2018 pe arena Gloria din Reșița, dat fiind că formația gazdă, Banat Girls, se alinia la start cu numai 7 sportive, rămânând rapid în numai 6 componente. Abandon și 0-3 la ”masa verde”.   

Fortuna a efectuat deplasarea pentru jocul eliminatoriu de astăzi cu un lot de 18 sportive, tratând cât se poate de serios competiția, însă 4 junioare cooptate din garnitura U15 a Fortunei n-au avut implicit ocazia să capete experiență competițională la nivelul senioarelor, dat fiind imposibilitatea regulamentară ca partida să aibă loc.

Fortuna este finalistă a ultimei ediții a Cupei României, pierzând pe 31 mai 2019 ultimul act în fața celor de la Vasas Femina, după ce în semifinale trecea de campioana națională din Cluj cu 2-0. Universitatea Olimpia Cluj a câștigat cu 0-12 în deplasare la Ladies Târgu Mureș jocul inaugural al turului secund, fază în care au intrat în cursă și prim-divizionarele, iar meciul de la Tileagd ar fi fost al doilea din programul 16-imilor. ACS United Bihor este clasată pe locul 4 din șase formații în Seria 2 din Liga 2 Feminin.

Prin prisma celor două situații din aceeași fază a Cupei României, în sezoane succesive, se pune întrebarea care sunt șansele reale de progres ale fotbalului feminin intern, la modul faptic, căci altfel foarte mult se trâmbițează despre dezvoltarea acestui sector.

Și se mai pune întrebarea și cine va acoperi cheltuielile de deplasare în Bihor ale grupării vizitatoare, care și-a onorat blazonul, dar a onorat și competiția respectiv clubul gazdă, în condițiile în care deplasarea a fost efectuată în zadar, fără a putea juca, aspect cu atât mai neplăcut în cazul junioarelor cooptate în mod expres pentru a dobândi experiență competițională cu acest prilej. Este de menționat că forul federal acoperă în proporție de până la 60% costurile deplasărilor grupărilor feminine din fotbalul românesc.

Ca o ironie și în mod paradoxal, chichiță regulamentară, jocul ar putea fi chiar reprogramat dacă gruparea gazdă a depus până luni o adresă de motivare în privința absenței Salvării de la stadion și deține o dovadă în acest sens.

Ultimele rezultate din Liga 1 Feminin, programul viitor și clasamentul, pe coloana dreaptă a secțiunii Fotbal.

The post N-a venit Salvarea la Tileagd. ACS United Bihor – Fortuna Becicherecu Mic nu s-a mai jucat în Cupa României appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*