Naționala feminină și-a aflat adversarii din preliminariile la Campionatul Mondial din 2023

Vineri, 30 aprilie, la sediul UEFA de la Nyon, a avut loc tragerea la sorți a grupelor de calificare la Campionatul Mondial de fotbal feminin din 2023, găzduit de Australia și Noua Zeelandă. 

Tricolorele au fost repartizate în GRUPA G, unde se reîntâlnesc cu selecționatele Elveției, Croației și Lituaniei, pe care le-au avut adversare și în preliminariile trecute, pentru WEURO 2022.

Grupa G este completată de Italia și Moldova, două naționale pe care selecționata feminină le-a întâlnit în campania precedentă pentru Campionatul Mondial din 2018!

La această ediție a calificărilor pentru Cupa Mondială vor participa, în premieră, 51 de echipe! Acestea au fost împărțite în 9 grupe de calificare astfel: șase grupe a câte șase echipe și trei grupe a câte 5 echipe. Faza grupelor este programată să înceapă în septembrie 2021 și să se încheie un an mai târziu, în septembrie 2022.

Repartiția echipelor în urne conform coeficientului UEFA obținut în preliminariile precedente:

Urna 1: Țările de Jos, Germania, Anglia, Franța, Suedia, Spania, Norvegia, Italia, Danemarca

Urna 2: Belgia, Elveția, Austria, Islanda, Scoția, Rusia, Finlanda, Portugalia, Țara Galilor

Urna 3: Republica Cehă, Ucraina, Irlanda, Polonia, Slovenia, ROMÂNIA, Serbia, Bosnia&Herțegovina, Irlanda de Nord

Urna 4: Slovacia, Ungaria, Belarus, Croația, Grecia, Albania, Macedonia de Nord, Israel, Azerbaijan

Urna 5: Turcia, Malta, Kosovo, Kazakhstan, Moldova, Cipru, Insulele Feroe, Georgia, Letonia

Urna 6: Muntenegru, Lituania, Estonia, Luxembourg, Armenia, Bulgaria

Calificările la CM din 2023 marchează debutul naționalei Cipru într-o campanie pentru Cupa Mondială!

Format

Câștigătoarele celor 9 grupe de calificare se vor califica direct la turneul final din Australia și Noua Zeelandă. Ocupantele locurilor secunde vor desfășura un play-off în octombrie, la finalul căruia se va stabili și ultimele două țări participante din partea Europei.

Cele mai bine clasate echipe de pe locul 2 vor merge direct în runda 2 a play-off-ului. Celelalte 6 echipe ocupante a locurilor secunde vor desfășura 3 partide tur în prima rundă a play-off-ului. Cele 3 câștigătoare ale primei runde vor disputa partide tur împotriva echipelor deja calificate în runda 2 în baza unei trageri la sorți. Ocupantele primelor 2 poziții din clsamentul play-off-ului (bazat pe rezultatele obținute în calificări și runda 2 de play-off) se vor califica la turneul final. A treia echipa câștigătoare de play-off va participa în play-off-urile inter-confederații.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*