Naționala Under 21 a României a făcut pasul final spre Euro 2021, arădenii Man și Petre pot scrie din nou istorie pentru „tricolorii” mici

România Under 21 s-a calificat la Campionatul European de fotbal pentru tineret de anul viitor, după ce a terminat la egalitate cu Danemarca, 1-1 (0-0), marţi seara, pe Stadionul „Ilie Oană” din Ploieşti, în ultimul meci din Grupa a 8-a a preliminariilor. „Tricolorii mici” au obţinut a doua calificare consecutivă la un turneu final de tineret, acum un an ajungând până în semifinale.

Au fost ceva emoții la Ploieșto, căci danezii au deschis scorul prin Nikolai Laursen (50 – penalty), însă Valentin Costache (72) a marcat golul ce a adus punctul calificării. De altfel, combarantele au făcut figurație pe teren în ultimele minute, căci Danemarca era câștigătoarea grupei, iar România merge la turneul final ca a patra cea mai bună formaţie de pe locurile doi.

Selecţionerul Adrian Mutu, aflat la cea mai mare performanţă a carierei sale de antrenor, nu a contat pe cei doi arădeni obișnuiți să îmbrace tricoul naționalei mici. Dacă Denis Man a făcut pasul spre prima selecționată, antrenată de Mirel Rădoi, Adi Petre nu traversează cea mai fericită perioadă a carierei sale, el fiindcă la etapa de acomodare la noua sa echipă din Serie B, Conseza Calcio. Cei doi, însă, sunt eligibili pentru turneul final din vara anului următor.

Vă reamintim că în septembrie, la  naționala mică a ajuns și utistul Horațiu Moldovan, însă el nu a fost utilizat deloc de Mutu în partidele oficiale. Denis Rusu este și el în vizor, însă oricum mijlocașul de 19 al lui Laszlo Balint nu ar fi putut onora convocarea, fiind bolnav.

Meciurile din cele patru grupe ale turneului final se vor desfăşura între 24 şi 31 martie 2021. Echipele calificate mai departe din grupe, primele două clasate, vor lupta pentru titlul european în fazele eliminatorii programate în aceleaşi două ţări, Ungaria şi Slovenia, în perioada 31 mai-6 iunie 2021.

0
0

Articolul Naționala Under 21 a României a făcut pasul final spre Euro 2021, arădenii Man și Petre pot scrie din nou istorie pentru „tricolorii” mici apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*