Necivilizați! Mormane de gunoi, în cartierul Cotu Mic

Administrația locală s-a schimbat, dar năravul unora dintre lugojeni rămâne același. Dovadă stau mormanele de gunoaie care s-au înmulțit în ultima perioadă în mai multe zone din oraș, dar mai ales în cartierul Cotu Mic, unde, pe terenul din spatele spitalului, spre blocuri, s-au adunat deșeuri dintre cele mai diverse. Aici, cei lipsiți de bun simț și fără să manifeste vreo urmă de grijă pentru mediul înconjurător își aruncă nestingheriți gunoaiele.
Zona problemă este terenul din spatele clădirii spitalului, către strada Viorelelor, unde sunt amplasate mai multe garaje ale locuitorilor din cartier.

O veritabilă groapă de gunoi s-a format acolo, oamenii aruncând tot ce le cade în mână, de la gunoi menajer la materiale plastice, doze de aluminiu, PET-uri, materiale de construcții și altele. Problema intervine atunci când cetățenii certați cu legea lasă saci cu gunoi și la tomberoanele care sunt arondate blocurilor din cartier.

Oamenii care locuiesc în zonă se plâng că, deși cei de la Retim adună gunoiul conform programului, tomberoanele, în special cele galbene, sunt mereu pline de deșeuri aruncate la întâmplare de diverse persoane.

Mai mult decât atât, cetățenii s-au trezit și cu animale moarte aruncate în fața blocului, obiecte electronice vechi sau bucăți de polistiren, deșeuri pe care, conform contractului, societatea de salubrizare nu le ridică.

Potrivit legii, abandonarea deșeurilor se pedepsește cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, pentru persoanele fizice și de la 20.000 lei la 40.000 lei, pentru persoanele juridice. În plus, cei care aruncă deșeuri ilegal sunt obligați prin lege să curețe zona sau să plătească, pe lângă amendă, costurile de eliminare a gunoaielor prin societăți specializate.

Articolul Necivilizați! Mormane de gunoi, în cartierul Cotu Mic apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*