Neînvinsă afară, CSM Lugoj câștigă din nou în deplasare prin a marca 3: „satelitul” Sibiului, răsturnat pe Cibin de la 2-1

Învinsă săptămâna trecută acasă ca prim eșec după o invincibilitate de 14 etape succesive, CSM Lugoj a reacționat pozitiv astăzi de la ora 15 prin a câștiga în deplasarea avută la echipa a doua a liderului Ligii 2, AFC Hermannstadt, grație unei răsturnări de scor în doar 4 minute din primul sfert de oră al reprizei a II-a: 2-3 (2-1).

Marcatori la chiar primul atac al jocului din etapa a X-a, lugojenii au pus punct unei serii de două apariții cu gol marcat dar fără victorie, 1-1 în Oltenia și 1-2 acasă cu Gloria Cermei, impunându-se în deplasare tot prin înscrierea a 3 goluri, precum în urmă cu 3 etape la Timișoara, 0-3 cu Centrul Național de Pregătire, și pricinuind gazdelor de pe Cibin întâia înfrângere de la cea suferită acum peste o lună cu 4-1 la Ghiroda.

Într-adevăr, mai apoi, ”satelitul” sibian a încurcat în Ardeal calculele reșițenilor, 2-2, și a dispus cu 3-0 acasă de CS Nuova Mama Mia dar și la Timișoara de Centrul Național de Excelență, mărind la 3 cifra cluburilor timișene depășite în acest tur prin marcarea a câte 3 goluri, după ce și CS Millenium Giarmata se înclina cu 3-1 pe Cibin.

AFC Hermannstadt II avea calculele sale, în sensul în care în cazul unei victorii ar fi egalat-o la puncte pe CSM Lugoj, însă gruparea pregătită de Cosmin Petruescu s-a dovedit a fi totuși mai bună, controlând în general disputa și gestionând bine jumătatea de oră după ce a preluat din nou conducerea, în condițiile în care în repriza a II-a s-a pornit și ploaia, dusă de vânt.

Timișenii, care rămân astfel și pe mai departe neînvinși în deplasările turului, cu bilanțul 5 2 3 0 11-7 și 9 puncte, s-au lăsat surprinși de reacția promptă a gazdelor la golul marcat de Szekely chiar în minutul 1, atacanții sibienilor semnând răsturnarea de scor până puțin după mijlocul primei părți, însă și-au regăsit chiar mai repede cadența și prin ”dubla” rapidă din primul sfert de oră după pauză.

”Am demonstrat astfel că eșecul de săptămâna trecută de la Lugoj a fost totuși doar un accident, fără a știrbi din meritele oaspeților noștri din Cermei”, a semnalat astăzi Cosmin Petruescu la capătul unei dispute în care gruparea mai rutinată și-a impus în cele din urmă tactica în fața unor gazde preocupate de construcție și jocul de posesie, și având în atacanții Mucuță și Roman componenți care puteau decide soarta partidei.

Cel care a dat tonul a fost un alt prim-divizionar, Szekely Szabolcs, cu capul, 0-1 la centrarea lui Precupanu de pe flanc, avantaj al lugojenilor la care ardelenilor pregătiți de Bogdan Piko și cu Jean Gavrilă pe banca tehnică le-au fost anulate două goluri în primele 10 minute, pe motiv de ofsaid.

Și totuși, pe fondul ofensivei sibiene, ”satelitul” a smuls un penalty în minutul 13, la un fault comis într-o învălmășeală în careu, Dragoș Mucuță egalând de pe punctul cu var cu emoții și șansă, în stânga portarului plecat pe minge: 1-1.

Mai trecea cam tot pe-atât și echipa a doua a Sibiului prelua chiar conducerea în minutul 28, după o centrare din lateral reluată cu capul de Roman și respinsă de Păduraru, dar până la Andrei Pop, care, pe fază, a înscris cu piciorul: 2-1.

A venit și rândul lui CSM Lugoj, ca formație în dezavantaj pe tabela de marcaj, să aibă parte de un gol anulat pe motiv de ofsaid, din contul lui Velici, pe fondul unui arbitraj imparțial.

Autorul deschiderii scorului înscria apoi și primul gol după pauză, Szekely Szabolcs pivotând și desprinzându-se din marcaj în minutul 53, când a modificat tabela la 1-2 din 10 metri, cu un șut pe lângă portar, iar nu mult mai apoi Gelu Velici a stabilit scorul final dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, din zonă centrală, 2-3 în minutul 56.

Devenind a doua grupare care să doboare ”satelitul” Sibiului pe Cibin, după CS U Craiova SA 2, care se impunea în etapa a IV-a cu 0-2, CSM Lugoj a rămas în imediata apropiere a podiumului, de fapt în ceafa viitorilor vizitatori pe Timiș, CS Național Sebiș, vinerea viitoare de la ora 14.

”Am avut un meci foarte greu pe un teren pe care una dintre formațiile cu pretenții la câștigarea seriei nu s-a impus, mă refer la CSM Școlar Reșița, și am întâlnit într-adevăr o echipă incomodă, care are în componență o serie de tineri jucători de perspectivă, care se antrenează cu prima echipă, lor alăturându-li-se pentru meciul de astăzi și Dan Roman, cu prezențe constante la nivelul primei ligi. Am început foarte bine jocul, am condus cu 1-0, dar a urmat o relaxare inexplicabilă, și le-am permis gazdelor să revină, dar îi felicit pe băieți pentru atitudine și mai ales pentru că au reușit să întoarcă un rezultat care la un moment dat le era potrivnic. Plusul de experiență și valoare și-a pus în final amprenta pe rezultatul final. Felicitări însă și gazdelor din Sibiu pentru proiectul fotbalistic la nivel local în structură piramidală, cu o echipă a II-a cu foarte buni tineri, parte dintre ei componenți ai loturilor naționale de juniori, și la care evoluează și jucători de la prima formație, pentru a avea minute, de exemplu cazul lui Roman, care lua roșu la Târgu Mureș. Au și o infrastructură bună, cu o bază sănătoasă, un teren foarte bun, mare, lung, lat, îngrijit…”, a semnalat antrenorul oaspeților victorioși, Cosmin Petruescu.

CSM Lugoj: Păduraru – Radak, Miculescu – cpt., Fridrich, Daniel Filip – Precupanu, Lazea, Ciubotariu – Velici (77, Mărmăneanu), Bozian, Szeleky (75, Pădurariu).

Rezerve: David Filip – Marta, Roșie, Cuedan, Olariu, Dobra.

Precum CSM Lugoj, ACS Ghiroda s-a impus tot în deplasare și tot prin a răsturna scorul în repriza a II-a, 2-4 la Giarmata de la 2-0 în minutul 67, pierzătoare afară fiind garnitura juniorilor de la Centrul Național de Pregătire, cu 5-0 (4-0) la viitoarea oponentă a celor de pe Timiș, CS Național Sebiș, pentru care au înscris Marco Enciu în minutele 5 și 79, deschizând scorul respectiv stabilind rezultatul final, Dragoș Săulescu în minutele 7 și 43, al doilea din penalty, respectiv Igor Basic (35). Juniorii timișoreni au suferit astfel a patra înfrângere consecutivă, 0-3 acasă, 3-1 în deplasare în județul Arad, din nou 0-3 pe teren propriu și 5-0 astăzi tot în fief-ul unor arădeni.

Rezultatele zilei, programul etapelor a 10-a și a 11-a și clasamentul actualizat, pe coloana datelor tehnice.

The post Neînvinsă afară, CSM Lugoj câștigă din nou în deplasare prin a marca 3: „satelitul” Sibiului, răsturnat pe Cibin de la 2-1 appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*