Neluț Roșu, jolly-joker pentru Balint la mijlocul terenului: „Pentru un loc play-off la UTA, să ne bucurăm de cât mai multe victorii, alături de suporteri, pe noul stadion!”

Până se va clarifica situația lui Romario Moise, care e prins deocamdată între Astra Giurgiu și UTA, Laszlo Balint și-a întărit echipa cu un mijlocaș central cu experiență la nivelul Ligii 1. Ca și Ioan Hora, Neluț Roșu a evoluat ultima dată la Gaz Metan Mediaș, are un titlu de campion în palmare, dar cu Viitorul în 2017 și este impresariat și el de Bogdan Apostu.

Vorbim despre un fotbalist de 27 de ani, care poate evolua oriunde în centrul liniei mediane, având atât calități de „închizător”, cât și de inter sau coordonator de joc. „Neluț este un jucător important în fotbalul românesc. În ciuda multelor presiuni a ales să stea lângă noi cu sufletul și să meargă până la capăt cu intenția de a ni se alătura. A dat dovadă de caracter, se va integra perfect în ceea ce ne dorim noi la UTA. Totul va fi diferit, eșalonul, dar și pretențiile vor fi mult mai mari. Este important că Neluț poate ocupa mai multe poziții în mai multe sisteme de joc. Este un jucător cu o capacitate foarte bună de efort, care acoperă bine terenul și de care aveam nevoie în echipă”, susține Laszlo Balint.

Clujean la origini, Roșu a bifat nu mai puțin de 23 partide pentru Gaz Metan în ediția 2019-2020 a Ligii 1. A înscris și un gol și a strâns 983 de minute.  „Mă bucur că am ajuns la Arad, este un pas important în cariera mea. Am ales să vin aici cu sufletul, mi-a plăcut proiectul prezentat de Bogdan (n.a. Apostu) și de domnul antrenor. Timpul de acomodare este scurt, obiectivul este play-off-ul, de aceea am și venit la UTA. Duminică a fost primul meci la care nu am avut emoții, la celelalte da, deoarece mi-am dorit să vin aici cât mai repede posibil. Este greu să te antrenezi singur, din păcate nu s-a putut să mă pregătesc cu noii mei colegi până ce nu și-au îndeplinit obiectivul și-i felicit pentru acest lucru. Mereu suporterii au făcut o atmosferă extraordinară la meciurile de acasă ale echipei, sper să-i avem din nou cât mai repede alături de noi, căci au așteptat și ei demult această promovare. Sper să ne bucurăm împreună cu toții pentru cât mai multe victorii pe noul stadion, pe lângă care doar am trecut, fără să-l vizitez. Am evoluat și în Bulgaria, la Levski, o echipă tot așa, foarte iubită de suporterii săi, mă bucur că și în România am ocazia să joc acum pentru o astfel de formație”, a declarat Neluț Roșu în prima sa zi ca utist.

Noul mijlocaș al arădenilor a adunat un număr de 162 de partide în Liga 1, pentru CFR Cluj, FC Botoșani, Viitorul, Astra și Mediaș, dar și 17 goluri. Pentru Levski Sofia a jucat în 7 partide în prima ligă bulgară și două în preliminariișle Europa League.

0
0

Articolul Neluț Roșu, jolly-joker pentru Balint la mijlocul terenului: „Pentru un loc play-off la UTA, să ne bucurăm de cât mai multe victorii, alături de suporteri, pe noul stadion!” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*