Neluț Roșu trage concluziile succesului din Moldova: „UTA e o echipă mare, chiar dacă are cei mai mulți debutanți pe prima scenă. Le dedicăm victoria fanilor!”

„Bătrâna Doamnă“ a fotbalului românesc a reușit a doua victorie consecutivă după – poate – cea mai bună repriză (secundă) a sa de la revenirea în prima ligă. Chiar dacă a intrat la cabine cu dezavantaj, arădenii s-au regrupat la pauză și au întors rezultatul în fața celor de la FC Botoșani: 2-3, scor final.

Neluț Roșu a fost coautor la golul ce a deschis tabela pentru UTA, dar a avut și un moment mai puțin reușit, fiind autorul faultului din care Keyta a egalat la 1. Una pesta alta, însă, mijlocașul central a făcut un meci bun, crescând ca evoluție odată cu echipa în actul secund. „Știam că ne așteaptă o partidă dificlă, în fața unui adversar care joacă fotbal, dar am arătat că suntem o echipă mare. Mulți au spus că UTA e o echipă mică, dar nu e adevărat! S-a văzut și în această seară că am venit la Botoșani să câștigăm, chiar dacă suntem echipa cu cei mai mulți debutanți pe prima scenă din campionat. Avem juniori buni, valoroși sper să îi ajutăm să crească în experiență și valoare. Antrenorul ne-a atras atenția la pauză, ne-a spus ce să corectăm și am ieșit cu gândul să întoarcem rezultatul, nu doar să facem egal. După primul gol marcat am coborât liniile, am vrut să conservăm rezultatul, dar era mult prea devreme pentru așa ceva și am intrat într-o stare de degringoladă“, a declarat utistul a finalul partidei.

Mijlocașul box-to-box a vorbit și despre suportul pe care e convins că UTA l-ar fi avut la Botoșani dacă situația era altfel din punct de vedere la pandemiei globale. „Chiar dacă suntem departe de Arad, sunt convins că astăzi am fi jucat cu 200 de utiști în tribune. Erau cu siguranță aici, știu cât de mult își doresc să se întoarcă pe stadion și să se bucure alături de noi de rezultatele bune pe care le facem. Vreau să le dedic lor victoria, dar și lui Dorin Stana, care din păcate suferă din cauza acestui virus. Sper ca noi fotbaliști să reușim să scăpăm de Covid și să legăm rezultate bune“, a mai afirmat Roșu.

De la venirea la UTA, Neluț Roșu a fost titular în toate partidele, evoluând în cuplu lui Alex Albu și Damian Isac. Azi a făcut-o cu ambii, pe rând, meritul pentru schimbarea în bine a jocului echipei venind chiar din mutarea explicată de Laszlo Balint: „Era o modificare pe care trebuia să o fac pentru că am suferit destul de mult în prima repriză pe combinațiile celor de la Botoșani pe zona noastră centrală, dar și pe intrările lui Keyta spre interior. Prin intrarea lui Erico în apărare și urcarea lui Albu la mijloc cred că am reușit să câștigăm un anumit echilibru, fiind vorba despre jucători cu experiență care au știut să gestioneze acea zonă a terenului. În plus, în ultimele 7-8 minute, plus prelungirile, am decis să jucăm cu trei fundași centrali. L-am coborât pe Albu între Benga și Erico tocmai ideea de a lăți puțin linia de fundași, fiindcă Keyta stătea foarte desfăcut și a avut momente în care l-a dominat pe Bustea și atunci aveam nevoie de dublaj pe intrările sale spre careul nostru. Într-adevăr, a fost o mutare tactică reușită, dar nu acolo cred că s-a decis meciul. A fost mai degrabă reacția jcătorilor din punct de vedere mental, fiindcă am ieșit cu totul altfel pe teren după pauză. Le-am spus să creadă mult mai mult în ei, să punem mult mai multe probleme dacă vrem să plecăm de aici cu un rezultat pozitiv și asta s-a întâmplat”.

0
0

Articolul Neluț Roșu trage concluziile succesului din Moldova: „UTA e o echipă mare, chiar dacă are cei mai mulți debutanți pe prima scenă. Le dedicăm victoria fanilor!” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*