Nepregătiți! Spitalul din Lugoj nu poate avea un răspuns rapid în cazul unui incendiu la Terapie Intensivă

Un incendiu la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă ar prinde complet nepregătit spitalul municipal din Lugoj, conform unui raport al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Banat” al județului Timiș.
Potrivit procesului verbal de control normele referitoare la siguranța la incendiu din spitalul lugojean nu sunt respectate, fiind depistate mai multe nereguli.

Raportul arată că nu a fost obținută autorizația de securitate la incendiu pentru clădirea în care este amenajată secția de terapie intensivă aferentă unității sanitare; saloanele de terapie intensivă nu sunt dotate cu sisteme de alarmare și semnalizare în caz de incendiu; în cadrul secțiilor de terapie intensivă nu este asigurat personal suficient pentru evacuarea persoanelor ce nu se pot deplasa; hidranții interiori aferenți obiectivului nu asigură realizarea intervenției în faza inițială a incendiului cu debite și presiuni potrivit reglementărilor tehnice specifice; tablourile electrice din secțiile de terapie intensivă nu sunt prevăzute cu dispozitive de protecție cu curent diferențial rezidual, pentru diminuarea riscului de incendiu și altele.

Cei care au verificat instituția medicală nu au primit documente care să ateste că instalațiile electrice au fost verificate cu personal atestat, nu au găsit un plan de intervenție în caz de incendiu și au descoperit că nu au fost executate exerciții de evacuare cu personalul propriu.

Pentru neregulile constatate, fostul manager Erwin Floroni, dar și responsabilul pe probleme PSI Claudiu Fota, au primit avertisment.

Articolul Nepregătiți! Spitalul din Lugoj nu poate avea un răspuns rapid în cazul unui incendiu la Terapie Intensivă apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*