Nereguli peste nereguli privind asigurarea împotriva incendiilor, identificate de către pompierii prahoveni

F. T.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) “Șerban Cantacuzino” Prahova, în cursul săptămânii trecute, angajații Inspecţiei de Prevenire din cadrul instituției au efectuat o serie de controale la diverse societăți comerciale și instituții din județ.
În urma verificărilor, au fost identificate 73 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 42 au fost înlăturate în timpul controalelor. Totodată, ca urmare a neregulilor constatate, personalul de la ”Prevenire” al ISU Prahova a aplicat 73 de sancţiuni, dintre care 70 avertismente şi trei amenzi, ultimele în valoare de 3.500 de lei.
“Principalele deficienţe au constat în neasigurarea funcţionării optime a mijloacelor tehnice de primă intervenţie (respectiv, stingătoare), executarea lucrărilor de modernizare fără solicitarea avizului de securitate de incendiu, neasigurarea marcării complete a tuturor căilor de acces şi evacuare cu indicatoare de securitate, instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător”, se precizează în documentul de presă al ISU Prahova. Dar, în afară de controale și sancțiuni, pompierii prahoveni au mai derulat, în cursul săptămânii trecute, și 13 exerciţii în caz de incendiu, incluzând 205 participanți, precum și 13 instruiri cu personalul cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la nivelul localităţilor din cadrul unor operatori economici şi instituţii. De asemenea, echipajele de pompieri militari ale celor șase subunităţi de intervenţie din cadrul ISU Prahova au efectuat șapte misiuni de recunoaştere în teren la unităţi de învăţământ și societăți comerciale, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ. Totodată, pe parcursul acestor misiuni, pompierii militari au desfăşurat activităţi de pregătire şi educaţie preventivă ale elevilor și ale personalului cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*