Nerespectarea legii sancţionată de jandarmii maramureşeni

În perioada 09-12 martie a.c., militarii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş, au acţionat pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice şi a stării de normalitate potrivit competenţelor legale.

Efectivele de jandarmi au intervenit prompt  la solicitările primite în  situaţii de tulburare a liniştii publice, folosire de expresii jignitoare, apelare la mila cetăţenilor, gesturi şi fapte obscene care au intrigat cetăţenii şi au luat măsurile legale în mai multe situaţii aplicând sancţiuni contravenţionale cu amenzi.

Vineri, 09 martie a.c., în jurul orei 20:40, pe strada Gării din Baia Mare, jandarmii aflaţi în serviciu au surprins un tânăr de 25 de ani din Baia Mare care consuma băuturi alcoolice indignând cetăţenii ce treceau prin zonă.

Sâmbătă, 10 martie a.c., în jurul orei 08:40, jandarmii au fost solicitaţi să intervină în faţa unui centru comercial de pe bulevardul Bucureşti din Baia Mare unde, un tânăr din localitatea Şimleu Silvaniei, judeţul Sălaj, a tulburat liniştea publică prin strigăte şi larmă iar când un trecător i-a atras atenţia, acesta a început să-l înjure şi să-i adreseze expresii jignitoare.

Duminică, 11 martie a.c., în jurul orei 20:20, militarii jandarmi au fost solicitaţi să intervină pe strada Melodiei din Baia Mare pentru faptul că un cetăţean cu vârsta de 39 de ani din Baia Mare, care în timp ce se afla într-un imobil, a tulburat liniştea locatarilor prin strigăte, larmă şi prin muzică la un volum ridicat.

Luni, 12 martie a.c., în jurul orei 16.30, pe strada George Coşbuc din Baia Mare, jandarmii au surprins doi tineri, un băiat şi o fată, ambii cu vârsta de 18 ani, domiciliaţi în comuna Gârbou respectiv Şimleu Silvaniei din judeţul Sălaj care apelau în mod repetat la mila trecătorilor solicitând diferite sume de bani.

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe „112”.

Foto: Arhiva

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*