Nesimțire! Unii lugojeni nu respectă curățenia făcută de peste 200 de voluntari, în municipiu

Efortul celor peste 200 de voluntari care au făcut curățenie în Lugoj, în data de 22 mai, nu este apreciat de unii concetățeni.
Pentru aceștia cuvintele ”spirit civic” nu au nici un fel de însemnătate, astfel că la nici câteva ore de la încheierea acțiunii de curățenie, gunoaiele au reapărut în locurile igienizate. Exemplu este strada Traian Vuia, în imediata vecinătate a fostului Hipodrom.

În dimineața zilei de 23 mai, chiar la intrarea pe terenul de fotbal au fost găsiți aruncați cinci saci plini cu resturi menajere.

Cum vremea de duminică a fost splendidă, lugojenii au luat cu asalt și parcurile, pentru a se relaxa. Așa că, în multe locuri au reapărut cojile de semințe sau dozele de suc și pungile de plastic.

Edilii locali consideră că mai e mult de lucru până când o parte a populației va înțelege această normă elementară de civilizație.

”Acțiunea voluntarilor ne determină să învingem cât mai rapid minoritatea celor care desconsideră comunitatea și aruncă deșeuri oriunde apucă. Important este să înțelegem că a avea un municipiu curat nu este doar o chestiune de civilizație ci și de sănătate publică, de educație a copiilor noștri, dar și de respect față de mediul înconjurător. E de datoria fiecăruia dintre noi să păstrăm municipiul curat, atât prin ceea ce ține direct de noi, cât și prin a ne apăra de cei care nu ne respectă valorile”, a mai spus edilul șef.

Trebuie reamintit că Legea 211 prevede, pentru persoane fizice, amenzi cuprinse între 3.000 de lei și 6.000 de lei.

Pentru persoanele juridice acestea sunt între 20.000 și 40.000. În plus, față de aceste amenzi, cel prins că aruncă gunoaiele va primi și o sancțiune complementară.

Va trebui să ridice deșeurile aruncate și să curețe terenurile. Dacă nu face acest lucru o va face Primăria pe costurile ei, urmând ca acestuia să i se impute costurile.

Articolul Nesimțire! Unii lugojeni nu respectă curățenia făcută de peste 200 de voluntari, în municipiu apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*