Nici Pavel, nici Vărzaru nu cunosc Regulamentele Federației!

Am scris despre această greșeală a Federației, de a desemna cuplul de arbitri Belean/Sas să oficieze înainte să-și ispășească pedeapsa de suspendare – nu am înțeles de ce a fost aleasă tocmai această pereche, foarte slabă și netalentată, să fluiere în Cupa României. Și trebuie să reiau povestea, dar o fac pe scurt: în martie 2020, înainte de pandemie, Belean/Sas au fluierat un meci la Bistrița, în urma căruia au fost suspendați și ei, trei etape, și observatotul Anton, șase etape. De atunci s-a mai disputat o rundă, în Liga Florilor, și trei meciuri în Cupa României Fan Courier, tot la feminin.
Prin urmare, Belean și Sas nu-și ispășiseră pedeapsa de trei meciuri, iar când au fost aduși la Cupa României, la masculin, n-aveau voie să fluiere. Regulamentul Comisiei de Arbitri spune clar:
– 19.2.Suspendarea constă în interzicerea activității de arbitru pe o perioadă cuprinsă între 1-6 etape. Pe perioada suspendării, arbitrului i se retrage dreptul de a arbitra la toate categoriile competiționale și de a fi delegat ca scorer/cronometror, crainic, manipulator tabelă, scorer online, până în momentul scurgerii etapelor la categoria competițională la care a fost suspendat. Notă: Dacă un cuplu de arbitri a fost suspendat la Liga Națională-masculin, se vor lua în considerare doar etapele scurse la această categorie competițională (cu suspendarea tuturor drepturilor amintite la 19.2), nu și etapele programate la Liga Națională – feminine

Și trebuie să spunem că acest Regulament a fost aprobat de Consiliul de Administrație al FRH, în data de 31.07.2020. Sigur, la Vasile Pavel, șeful arbitrilor, mă aștept la orice, pentru că are o vârstă, e posibil nici să nu mai țină minte multe reguli, dar este îndrăzneț și nu se teme de nimeni, când încalcă legile, dar mă gândesc la Cristina Vărzaru, care a ajuns secretar general prea repede, după părerea mea, și care se face de râs în fața fostelor colege din teren.

Ne gândim chiar și la președintele Dedu, care dă un exemplu prost celor din Comitetul Olimpic – Dedu candidează la funcția de vicepreședinte, iar cei care pun votul în urne ar trebui să se gândească de zece ori, înainte să-l aleagă un conducător al olimpismului românesc, ce încalcă cu nonșalanță regulamentele de joc, ale sportului pe care îl conduce. Sună urât, domnule Dedu, nu credeți? Pe această temă voi mai reveni, promit…

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*