Niculae Sânge, AJF Ilfov: ”Cupa Regelui, o acțiune în folosul Clubului Steaua”?

S-a dorit a fi cel mai mare Turneu de fotbal juvenil din țară, prin numărul mare de participanți, ceea ce s-a și reușit – organizatorii au spus că la start s-au înscris 1575 de sportivi, care au alcătuit 105 echipe! Evenimentul se află la prima ediție și s-a derulat sub Înaltul patronaj al Casei Regale. Este un proiect ce se va întinde pe 10 ani și va fi organizat de Primăria Sectorului 5, prin Centrul Cultural și de Tineret Ștefan Iordache, apoi coorganizator este și Asociația Județeană de Fotbal Ilfov.

„Scopul acestei inițiative este de a veni în întâmpinarea nevoilor celor mici, vizând încurajarea activității sportive în rândul acestora și dezvoltarea armonioasă prin sport. Mai ales că fotbalul este o disciplină foarte îndrăgită și practicată, la nivel national. Vrem , de asemenea, să descoperim noi talente de la vârste fragede și să le susținem să-și împlinească visele”, se arată în mesajul transmis de organizatori.

Surpriza neplăcută vine din partea Asociației Județene de Fotbal Ilfov, în calitate de coorganizator, care, prin vocea domnului Niculae Sânge, președintele Comisiei de Competiții, a făcut următoarea declarație:

”Ar trebui să spunem că și Clubul Steaua s-a aflat pe lista celor care au ajutat la Turneu, pentru că ne-a pus la dispoziție câteva terenuri din cadrul Complexului Ghencea, dar n-o fac, pentru că Steaua a cerut bani serioși, că s-a jucat la ei, în Complex, taxând cu sume maxime fiecare teren închiriat. S-au plătit 20.000 de lei, pentru cele trei zile, ceea ce nu mi se pare fair-play, vorbim de o competiție de copii și juniori. Dar nimic nu mă mai miră, au fost ei în stare să ceară bani și pe locurile de parcare – toată lumea a venit cu mașina la stadion, unde s-o parcheze, în stradă? Vizitatorii n-au avut ce face, s-au mirat, dar au plătit!

Facem toate eforturile ca începând cu ediția a II-a, să să fim noi, cei de la Asociația Județeană de Fotbal Ilfov, principalii organizatori – am făcut o adresă oficială la cel care a câștigat proiectul și sper să-și dea seama de capacitatea noastră de organizare, de intențiile noastre bune, față de acești copii, de experiența pe care o avem în astfel de momente – vom plăti din banii noștri toate terenurile, toți arbitrii și echipajele medicale, pentru ca banii pe care ni-i asigură Casa Regală să fie cheltuiți doar pe premii, cât mai multe pentru copii”, ne spunea indignat, Nicolae Sânge.

La finalul celor trei zile de meciuri, toți copiii, pe grupe, au primit mingii, cupe diplome și medalii, urmează să primească și tricouri, pentru că le-au dat la inscripționat. Iată echipele din Ilfov, care au prins podiumul de premiere:
– 2009 – 2010, ACS Voința Domnești, locul 1
– 2011 – 2012, AS Natandi, locul 2
– 2013 – 2014, Sporting OL, locul 1

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*