Nikita Stulenkov îl înlocuieşte pe Kostiantyn Zhylinskyi, la Tricolorul LMV

Petre Apostol

Oficialii clubului de volei Tricolorul LMV Ploieşti s-au văzut nevoiţi să efectueze câteva modificări în lotul de jucători pentru sezonul următor, care era deja stabilit. În urma unei reaccidentări la umăr, în cadrul cantonamentului efectuat la Cheile Grădiştei, centrului ucrainean Kostiantyn Zhylinskyi i s-a recomandat o nouă operaţie pentru a putea reveni, ceea ce ar fi însemnat o perioadă lungă de recuperare.
Astfel, reprezentanţii clubului ploieştean au căzut de comun acord să încheie colaborarea cu jucătorul ucrainean, care, de asemenea, pierduse mare parte din sezonul trecut din cauza accidentărilor. Prin urmare, oficialii Tricolorului LMV Ploieşti s-au reorientat pentru a completa postul de centru, semnând cu rusul Nikita Stulenkov.
Născut la 8 decembrie 1991, având 2.05 m şi 92 kg, jucătorul rus a evoluat, în sezonul trecut, la SCM U Craiova, unde a fost coechipier cu Laurenţiu Lică şi Cristian Bartha, sosiţi, de asemenea, în lotul echipei ploieştene.
Crescut în sistemul celebrului club din Kazan, locul din care este originar, Nikita Stulenkov a fost şi component al Naţionalei de juniori a Rusiei, cu care a câştigat titlul european în 2010. În cariera de senior, acesta a jucat în Rusia, la Lokomotiv Ekaterinburg, din 2009 până în 2015, când s-a transferat în România, la SCM U Craiova, echipă care era, la acea dată, campioana României, în sezonul trecut obţinând medaliile de argint.
De menţionat că jucătorul rus s-a remarcat, în sezonul trecut, nu doar în campionatul din România, ci şi în Liga Campionilor, unde SCM U Craiova a avut o prestaţie bună. Stulenkov a fost, în faza grupelor a celei mai importante competiţii inter-cluburi din Europa, al patrulea în clasamentul celor mai buni jucători la blocaj, cu 16 blocaje realizate în cele cinci meciuri în care a evoluat (18 seturi), având o medie de 0.89 blocaje pe set.
Noul jucător al ploieştenilor este aşteptat să se alăture lotului în cursul acestei săptămâni.
În altă ordine de idei, echipa antrenată de Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu a fost prezentă, săptămâna trecută, la un turneu organizat de Dobrudja 07 Dobrici, în Bulgaria, ploieştenii învingând gazdele în ambele partide disputate. În plus, duminică, înainte de a reveni la Ploieşti, Tricolorul LMV a realizat un antrenament comun cu echipa Vojvodina Novi Sad, din Serbia, grupare care va evolua în preliminariile Ligii Campionilor.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*