Noa Lang:”Prefer să mor, decât să fiu evreu”!

Rasismul și xenofobia biciuiesc din nou sportul din Belgia – pe lângă rivalitatea de moarte dintre Anderlecht și Bruges, fotbaliștii de pe Jan Breydel Stadium și-au permis să-i jignească din nou pe cei de la Anderlecht, pentru orientarea loc religioasă.

În timp ce-și primea coronița de campion al Belgiei, pentru a treia oară în ultimii patru ani, fotbalistul lui FC Brugges Noa Lang a fost surprins scandând sloganuri rasiste antisemite: ”Nog Liever Dood dan sporting Jood”!, adică Prefer să mor, decât să fiu evreu sportiv…

Acesta nu este un eveniment izolat, pentru că în 2019 clubul a trebuit să-și ceară scuze public, după ce ultrașii lui Brugges au scandat și ei ”Cine nu sare, evreu este și toți evreii sunt homosexuali”!, în fața adversarilor de la Anderlecht.

Ministrul Sportului, Sophie Wilms, descrie evenimentul ca fiind un antisemitism inacceptab8il, după ce gestul a fost repetat de mai multe ori. ”Acest lucru este de nesuportat și nu își are locul în societatea noastră. Gestul trebuie combătut, la fel ca toate celelalte forme de rasism”, a transmis ministrul pe rețelele de socializare.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*