Noaptea Muzeelor 2020! Elevii de la Hasdeu vă propun un tur virtual al Muzeului din Lugoj

La nivel național s-a stabilit ca ediția din acest an a Nopții Muzeelor să se desfășoare online, având în vedere condițiile de siguranță impuse de pandemie.
Pentru a marca acest eveniment european, dar și din respect pentru vizitatori, Noaptea Muzeelor 2020 la Muzeul din Lugoj va fi organizată în spațiul online.

”Cea de-a șaisprezecea ediție a Nopții Europene a Muzeelor, ce trebuia să se desfășoare, ca de obicei, în luna mai a acestui an, a fost reprogramată de organizatorul european pe 14 noiembrie, din cauza contextului pandemic pe care îl traversăm. Pentru că siguranța vizitatorilor este cea mai importantă, multe muzee și spații culturale abordează acest eveniment în mediul virtual, propunând publicului activități pe rețelele sociale. Muzeul din Lugoj se înscrie în acest concept, prin realizarea unui proiect digital, în colaborare cu elevii Liceului Teoretic “Iulia Hasdeu”, coordonați de doamna profesor Ibolya Șipoș. Făcând apel la creativitatea elevilor, i-am încurajat să exploreze, în mod activ, colecțiile muzeale de istorie locală și etnografie. Ei au creat un film de prezentare, ce va fi publicat pe pagina de Facebook a instituției noastre, referitor la obiectele, personalitățile lugojene și evenimentele istorice care i-au impresionat cel mai mult. În ideea fidelizării publicului nostru și în mediul online, o importantă preocupare a muzeului lugojean reprezintă adaptarea la noile realități ale comportamentului cultural”, ne-a declarat Daciana Vuia, directoarea Muzeului din Lugoj.

Noaptea Muzeelor este un eveniment european inițiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franța în anul 2005. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor.

Noaptea Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaționale a Muzeelor, care are loc pe 18 mai.

Articolul Noaptea Muzeelor 2020! Elevii de la Hasdeu vă propun un tur virtual al Muzeului din Lugoj apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*