Noi, altfel! Un nou sindicat pentru salariații din sistemul educațional

Sindicatul Oamenilor Liberi din Educație Timiș lansează un apel către toți salariații din sistemul educațional timișean care își do­resc o reprezentare și o cola­bo­rare centrată pe respect, pro­fe­sio­na­lism, solidaritate și li­bertate de exprimare!

Noua organizație sindicală, înființată în vara anului 2020, are ca deviză ”Noi, altfel!” și își propune, prin obiectivele sale, o nouă abordare în materie sin­di­ca­lă: consilierea individuală și per­manentă a membrilor, prin cu­noașterea și rezolvarea nevoilor acestora, sprijin de care membrii sindicatelor au avut rareori parte în ultimii 30 de ani, susțin liderii S.O.L.E. Timiș.

Aceiași lideri afirmă că deși organizația sin­di­cală a pornit la drum cu idealuri neconcurențiale, a avut totuși de înfruntat încă de la început șica­nele celorlalte sindicate, fapt pen­tru care a adăugat listei de obiective deja existente, unul nou: lupta împotriva corupției sindicale și a imixtiunii liderilor sindicali în rezolvarea problemelor de către reprezentanții instituțiilor publice!

Președintele S.O.L.E. Timiș susți­ne că a fost informat de către mem­bri și simpatizanți că există cel puțin o organizație sindicală, aparținând altui sindicat din ju­dețul Timiș care negociază cu re­prezentanții Inspectoratului Șco­lar Județean Timiș despre anumite funcții de conducere în cadrul unităților de învățământ: ”Da, este adevărat că directorii care au aderat la S.O.L.E. Timiș sau con­duc școli în care există membri S.O.L.E. Timiș sunt speriați, deoarece li s-a transmis, pe surse, că nu li se va prelungi numirea pe funcția de conducere din cauza relației cu S.O.L.E. Timiș”.

În ciuda dificultăților întâm­pi­nate, tânăra și ambițioasa echipă a S.O.L.E. Timiș își continuă acti­vitatea, cu dăruire și pro­fe­sio­nalism și îi așteaptă pe toți cei care cred în nevoia de schim­bare a sistemului educațio­nal să se alăture proiectului în creștere.

Sindicatul Oamenilor Liberi din Educație Timiș poate fi contactat la adresa de e – mail sindicatulsole@gmail.com, pre­cum și la numărul de telefon 0754659293.

Articolul Noi, altfel! Un nou sindicat pentru salariații din sistemul educațional apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*