Noi demersuri pentru păstrarea curățeniei orașului! Accesul mașinilor, interzis pe malurile Timișului

Primăria a decis interzicerea traficului auto pe malurile Timișului, în intravilanul municipiului Lugoj.”Este un aspect dezgustător, iar problema este legată de deșeurile abandonate pe malurile Timișului. Îi înțeleg pe pescari, le înțeleg pasiunea și faptul că este plăcut să pescuiești pe malurile Timișului, în centrul orașului, dar nu cu mașina. Vom interzice cu toate autovehiculele, până dincolo de diguri. Dacă vor un mijloc de deplasare altfel decât pe jos, o pot face cu bicicleta”, a declarat Claudiu Buciu, primarul municipiului Lugoj.

În Hotărârea de Consiliu adoptată la ședința din 31 martie, se specifică: ”se interzice accesul în intravilanul municipiului Lugoj al autovehiculelor, ATV-urilor și mopedelor peste digurile de protecție contra inundațiilor, între acestea și albia râului Timiș”.

Amenzile sunt între 500 și 2500 de lei.

Referitor la gunoaiele lăsate de pescari pe mal, Claudiu Buciu spune că ”pentru asta avem legislație. Eu nu înțeleg de ce e atât de greu să strângă într-o plasă gunoaiele și să le ducă la primul tomberon sau la tomberonul de acasă”.

47 de coșuri stradale și opt ”clopote” pentru sticle

În context, edilul șef a anunțat că ”în depozitul Primăriei am mai găsit 47 de coșuri stradale, care erau acolo din anii trecuți. Nu știu de ce nu au fost instalate, societatea de la care au fost achiziționate trebuia să le și instaleze. Cu colegii de la salubritate, am stabilit unde să fie montate. Le-am înlocuit pe cele degradate, iar restul le-am amplasat unde era lipsă de ele. Tot suplimentar s-au instalat opt clopote pentru deșeuri din sticlă, mai puțin geamuri”.

Primarul reafirmă faptul că ”suntem în curs de elaborare a unei strategii de gestionare a deșeurilor pe termen mediu și lung. Nu ne putem permite să investim fără cap”.

În consecință, Primăria a angajat o societate franceză care are experiență foarte mare în acest domeniu.

”Ideea este să le oferim lugojenilor cât mai multe facilități de colectare selectivă a gunoaielor, pe cât mai multe tipuri și fracții de deșeuri”, punctează Buciu.

Va exista o platformă pentru deșeurile provenite de la construcții și una pentru deșeurile ”verzi”. Alături de containerele galbene și negre, primarul anunță și introducerea celor maro, pentru deșeuri biologice.

Articolul Noi demersuri pentru păstrarea curățeniei orașului! Accesul mașinilor, interzis pe malurile Timișului apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*