Noile simptome ale coronavirusului. Cine prezintă aceste semne are virusul activ în organism

Specialiştii au descoperit o nouă serie de simptone sesizate în rândul persoanelor infectate cu coronavirus. Pacienţii confirmaţi cu COVID susţin că dacă ochii devin roşii, iritaţi, buzele exagerat de uscate iar în interiorul gurii apar leziuni dureroase, este foarte posibil ca virusul să fie activ în organism.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Primele simptome ale infectării apar într 2 şi 14 zile de la contaminare. Perioada în care toate simptomele îşi pot face apariţia se numeşte perioada de incubaţie, timp în care se poate depista dacă persoana este bolnavă.

ATP Motors ofera clientilor o gama variata de produse si servicii de calitate

Noile studii susțin că ar exista mai multe simptome precoce, înafara celor deja cunoscute, cum ar fi tusea, febra și letargia. Prin urmare, dacă aspectul ochilor, buzelor şi al mucoasei bucale suferă modificări, este posibil ca infecţia să fie în corp.

Unii pacienți infectați au raportat buze uscate și crăpate, ba chiar și pierderea culorii din acestea. De asemenea, din ce în ce mai multe persoane acuză dureri în interiorul gurii, provocate de unele leziuni ce apar pe mucoasă. Leziunea se numește enantem, iar conform specialiștilor de la Spitalul Universitar Ramon y Cajal din Madrid, acest fenomen poate fi inclus pe lsta principalelor simptome ale coronavirusului.

Mai mult, oamenii de știință au descoperit că o treime dintre pacienții infectați, care au prezentat erupții cutanate pe mâini și picioare, au acuzat și crăpături în colțurile gurii. Acest simptom însă, apare preponderent spre sfârșitul bolii, la aproximativ două săptămâni de la apariția primelor simptome. Și la nivelul ochilor s-au raportat modificări semnificative, și anume conjunctivită, inflamație, uscaciune, usturime și înroșire, potrivit express.co.uk.

Sursa: rtv.net

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*