Noroc cu donațiile! Spitalul din Lugoj are echipamente de protecție pe termen scurt, dar lipsește aparatura necesară

Poziționarea Spitalului Municipal din Lugoj în prima linie COVID -19, ceea ce implică preluarea și tratarea cazurilor grave de coronavirus, face ca necesarul de consumabile pe partea de protecție să fie unul crescut. Motiv pentru care instituția medicală lugojeană a solicitat și primit sprijinul lugojenilor, care au răspuns în număr mare solicitărilor.

Însă trebuie menționat că spitalul lugojean are încă mari nevoi de materiale și mai ales aparatură, echipamentele de protecție fiind cosumabile.

”Există în acest moment în spital, din donații: 10.000 perechi de mănuși și 25 kg de detergent pentru pardoseli, o donație a doctorului stomatolog Hadiji Souhaiel, 650 combinezoane de la Consiliul Județean Timiș, prin ISU Banat, 1000 de măști chirurgicale, de la oamenii de afaceri Marius Gaidoș și Sorin Șeroni, 100 de viziere care au fost primite de la doua familii din Lugoj. Mai avem în depozit: mănuși de diferite categorii – 1.300 buc., halate de unică folosință – 1.360 buc., bluze – 2900 buc., ochelari de protectie – 30 buc., pantaloni – 2.100 buc, cloramină – 500 de litri. Urmează să ajungă în spital și o comandă de echipament de protecție, făcută de Asociația Dr. Teodor Andrei, prin grija persoanelor și firmelor, care au donat sume importante”, a declarat managerul Erwin Floroni.

Acesta a ținut însă să precizeze că materialele respective sunt consumabile și ele se termină rapid, astfel încât stocul respectiv nu înseamnă mare lucru.

”Vreau să fiu bine înțeles, ne-am gospodărit foarte bine și stăm bine pe moment. Dar asta nu înseamnă nimic pe viitor, doar în prezent situația e bună, datorită unui management corespunzător. Dacă numărul de cazuri va crește, nu avem destul din nici unele”, a mai spus medicul Floroni.

Ce mai mare problemă o reprezintă aparatura și mai ales lipsa acesteia de pe piață, asta și pentru că s-a întârziat cu comanda din lipsă de fonduri, care nu au venit din cauza blocajului instituit de primarul Francisc Boldea

”Am comandat o parte din aparatură, dar o să vină în șase-opt săptămâni. Sunt trei ventilatoare, trei injectomate, trei infuzomate. Am lăsat bani pentru funcționare, pentru că vreau să aduc aparatul de testare Covid în Lugoj” , explică Erwin Floroni.

Pentru ca aparatul detestare să fie pus în funcțiune este nevoie de o hotă de securitate cu flux laminar, un vortex mixer, plăci de 96 godeuri pentru qPCR, sistem automat de extracție ADN și ARN, stand magnetic și pipete microlitri de diverse unități.

Doar sistemul automat de extracție costă 170.000 de lei, însă spitalul este dispus să închirieze cele necesare pentru a da drumul cât mai repede laboratorului de testare COVID – 19.

Articolul Noroc cu donațiile! Spitalul din Lugoj are echipamente de protecție pe termen scurt, dar lipsește aparatura necesară apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*