Norvegia si Germania au incheiat JO 2018 cu cate 14 medalii de aur, dar nordicii ocupa prima pozitie in clasament

Norvegia si Germania au dominat Jocurile Olimpice de iarna editia 2018 de la Pyeongchang, din Coreea de Sud.

Cele doua natiuni au terminat la egalitate in clasamentul medaliilor de aur, 14-14, dupa ce fiecare natiune a mai bifat un aur.

Norvegia la schi fond proba de 30 de kilometri feminin, prin marea Marit Bjoergren, in vreme ce Germania a castigat ultimul sau aur la proba regina de bob, cea de 4 persoane, acolo unde argintul a fost bifat tot de un echipaj nemtesc.

In ciuda egalitatii, la general, Norvegia este pe primul locul, pentru ca are mai multe medalii obtinute, 39 fata de 31 (un record pentu Jocurile Olimpice de iarna). Tara scandinava a doborat recordul stabilit de SUA, de 37 de medalii, la JO de la Vancouver, in 2010. Cel mai bun rezultat obtinut de Norvegia la o editie a Jocurilor Olimpice de iarna fusese de 26 de medalii, in 2014 (Soci) si in 1994 (Lillehammer).

Pe locul 3 a terminat Canada, cu 11 medalii de aur si 29 la general.

Olimpiada de Pyeongchang  se va incheia dupa ora 13, ora Romaniei, cu o ceremonie speciala. Port drapel pentru Romania va fi Raluca Stramaturaru, sportiva cu cel mai bun rezultat, locul 7 la sanie individual feminin, cel mai bun rezultat al nostru la JO de iarna dupa 24 de ani!

The post Norvegia si Germania au incheiat JO 2018 cu cate 14 medalii de aur, dar nordicii ocupa prima pozitie in clasament appeared first on Sport Total FM.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*