Note mici! Rata de promovare a bacalaureatului de toamnă, scăzută și după contestații

Rezultatele finale pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat au fost afișate vineri, 3 septembrie. La Lugoj, din totalul de 177 de candidați, au promovat 47, adică un procent de doar 26,55%. Un singur candidat, de la Liceul Tehnologic ”Aurel Vlaicu”, s-a ales cu notă de trecere după contestații.

La Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu”, numărul elevilor promovați, din totalul celor 23 de candidați înscriși (17 din promoția curentă și 6 din cele anterioare), a rămas la fel, respectiv 10. Alți 11 au fost respinși și doi au absentat. Au fost depuse 3 contestații la disciplina obligatorie a profilului și alte 2 la disciplina la alegere a profilului. Cea mai mare medie obținută de elevii liceului este 7,20.

Și la Liceul Teoretic ”Iulia Hasdeu”, unde au promovat 21 de candidați din totalul de 62 înscriși (43 din promoția curentă, 19 din cele anterioare) lucrurile sunt neschimbate după contestații. Cea mai mare medie este 8,31, fiind și cea mai ridicată din oraș. Un număr de 36 de candidați au fost respinși și cinci au absentat. Au fost depuse 2 contestații la Limba și literatura română, 7 la disciplina obligatorie a profilului și 5 la disciplina la alegere.

La Liceul Tehnologic ”Valeriu Braniște” au obținut medie de trecere 7 candidați, din totalul celor 53 înscriși (34 din promoția curentă și 19 din cele anterioare). Alți 36 au fost respinși și 10 au absentat. Cea mai mare medie obținută de un candidat al liceului este 6,90. S-au depus 3 contestații la Limba și literatura română, 2 la disciplina obligatorie a profilului și 4 la disciplina la alegere.

După contestații, dintre candidații Liceului Tehnologic ”Aurel Vlaicu” au promovat examenul de bacalaureat 9, din totalul de 39 (13 din promoția curentă și 26 din cele anterioare), adică norocul i-a surâs încă unui candidat care a obținut medie de trecere. Un număr de 22 de candidați au fost respinși, opt au absentat, iar unul fost eliminat deoarece a încercat să fraudeze examenul folosind mijloace electronice. Cea mai mare medie este 7,16. Au fost depuse 3 contestații la română și 7 la disciplina la alegere a profilului.

 

Articolul Note mici! Rata de promovare a bacalaureatului de toamnă, scăzută și după contestații apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*