Noua clădire a Şcolii Speciale nr. 1 din Ploieşti prinde contur lângă sediul DGASPC

V. Stoica

De la reluarea lucrărilor pentru construirea clădirii fostei Școli Speciale nr. 1 din Ploiești, unitate de învățământ care în prezent se numește Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1, graficul stabilit de Consiliul Județean Prahova cu noul constructor este respectat, iar imobilul a început să prindă contur.
La sfârșitul săptămânii trecute, șeful administrației județene, Bogdan Toader, a fost din nou prezent pe șantier, unde, datorită condițiilor meteo prielnice, lucrările pot continua și în această perioadă.
Muncitorii lucrează intens la imobilul ce se construiește în imediata apropiere a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova. Până acum, potrivit informațiilor furnizate de CJ Prahova, s-a turnat pardoseala armată până la cota zero și se execută lucrări de zidărie exterioară și de cofrare a planșeului.

scoala-spec3Noul imobil în care vor învăța copiii cu nevoi speciale ai Centrului Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 va avea săli de educație fizică, de terapie educațională, săli de mese cu oficiu, laboratoare, cabinete medicale specifice, sală de relaxare, bibliotecă, laborator, vestiare, grupuri sanitare, lift special, spații de circulație și de recreație, spații administrative și spații tehnice. În afara clădirii, va fi amenajată și curtea interioară, unde vor apărea spații verzi, alei pietonale și o cabină pentru portar.
Valoarea totală a obiectivului de investiție este de 5.752.933,68 de lei fără TVA, iar sursa de finanțare este din bugetul propriu al Consiliului Județean Prahova, dar și de la bugetul național, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.
După finalizarea acestui obiectiv, copiii cu nevoi speciale din Ploiești vor beneficia de un sediu modern, care le va oferi condiții mult mai bune decât în momentul de față, în sediul vechi în care își desfășoară activitatea această unitate de învățământ special.
În luna noiembrie a anului trecut, Consiliul Județean Prahova a încheiat un nou contract de lucrări pentru construirea unui sediu pentru Școala Specială nr. 1 Ploiești. După rezilierea contractului de lucrări încheiat într-o primă fază, reprezentanții autorității județene au parafat – în urma unei noi licitații – un nou contract pentru construirea clădirii destinate copiilor cu nevoi speciale.
Noua clădire ce va fi ridicată se află în apropierea imobilului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova, aflat pe Șoseaua Vestului, pe o parte a unui teren care are peste 10.000 de metri pătrați.
Copiii care învață în Școala Specială nr. 1 Ploiești au nevoi speciale, fiind diagnosticaţi cu afecțiuni din spectrul autist, schizofrenici, cu sindrom Down sau cu probleme locomotorii.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*