Noua ediție a Ligii a 3-a începe cu două derby-uri arădene: Cermei – Crișul și Curtici – Pecica! Lipova o găzduiește pe Ghiroda

Federația Română de Fotbal a stabilit astăzi, la Casa Fotbalului, prin tragere la sorți, calendarul competițional al noii ediții de Liga 3, sezonul 2021-2022. După cum vă informam aseară, județele Timiș și Arad formează seria cu numărul 8, în care, bineînțeles, vom avea parte de destule derby-uri județene. Numai în prima rundă avem deja programate două din Arad și alte două din Timiș, după cum urmează:

Gloria Lunca Teuz Cermei – Crişul Chişineu Criş

Şoimii Lipova – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii

Pobeda Star Bisnov – ACS Poli Timişoara

Frontiera Curtici – Progresul Pecica

Avântul Periam – CSC Dumbrăviţa

Vom reveni cu întreg programul turului noii ediții de campionat.

Trei faze ale competiției

Federația a decis ca noua ediția a Ligii 3 să se dispute în trei faze.

În Faza I are loc sezonul regular, 10 serii, cu 10 echipe fiecare, cu meciuri tur-retur, rezultând un total de 18 etape, adică 18 meciuri de fiecare formație.

Faza a II-a este numită partea de campionat în care în fiecare serie se va disputa un play-off, între primele patru clasate, și un play-out, între celelalte șase echipe din clasament.

  • Play-off-ul se va juca în format tur-retur-tur, cu un total de 9 etape (pe baza tabelei Berger de 4). Play-out-ul se va juca în format tur-retur, 10 etape (pe baza tabelei Berger de 6).
  • Locul ocupat de fiecare echipă în clasamentul final al sezonului regular va da ordinea la stabilirea meciurilor pentru play-off, respectiv play-out. Locul 1 în sezonul regular este poziția 1 în play-off, respectiv locul 5 în sezonul regular este poziția 1 în play-out, ș.a.m.d.

După încheierea Fazei a II-a se trece la ultima partea de campionat. În Faza a III-a vor participa doar primele două clasate din play-off-uri, 20 de echipe în total. Se vor disputa două runde de baraj, exact cum a avut loc și în ediția trecută.

În runda semifinală – cele 20 de echipe vor fi împerecheate în zece dueluri în dublă manșă. De această dată, nu se va mai trage la sorți pentru stabilirea primei echipe gazdă, ci echipele de pe locurile 1 vor fi gazde în manșa retur.

Retrogradează direct 21 de echipe

În ceea ce privește retrogradarea, cele mai slabe clasate nu vor mai disputa baraje de menținere cu echipele campioane de Liga 4.

Vor retrograda direct ultimele două clasate din play-out-ul fiecărei serii împreună cu echipa de pe locul 4 din play-out cu cea mai slabă linie de clasament.

În total vor retrograda în Liga 4 21 de echipe și vor promova în Liga 3 cele 21 de campioane județene.

0
0

Articolul Noua ediție a Ligii a 3-a începe cu două derby-uri arădene: Cermei – Crișul și Curtici – Pecica! Lipova o găzduiește pe Ghiroda apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*