Noul ministru al Tineretului și Sportului le dă speranțe suporterilor UTA-ei: „Din ianuarie, vreau oameni în tribune, dar…”

Odată cu alagerile pentru Parlamentul României, Guvernul României și-a schimbat și el componența. După luni bune cu Ionuț Stroe la cârmă, Ministerul Tineretului și Sportului are un nou șef, în persoana lui Eduard Novak, ciclist profesionist, care își propune să reprezinte țara la Olimpiada de anul viitor. „Sincer, îmi doresc să participi la Tokyo şi să obţin o medalie. Eu cred că totul depinde de cum ne prioritizăm timpul. Pentru mine prioritatea acum este ministerul şi sportul românesc, după care în trei-patru luni să îmi pot face o echipă, să văd exact în ce direcţie să o luăm, care sunt proiectele reale în care să investim, şi, desigur, să mă şi pregătesc în paralel pentru Jocurile Olimpice. Acum, dacă nu o să pot să obţin rezultate la proba de şosea, eu cred că pe pistă, la 4 km, pot să mă pregătesc. Eu îmi doresc să fiu un exemplu şi ca ministru şi ca sportiv, pentru că şi pe mine, când eram copil, m-au ghidat marii campioni ai României”, a spus Novak într-un interviu pentru agenția de presă.

Recent, ministrul Tineretului și Sportului, a făcut declarații interesante și în legătură cu posibilitatea revenirii spectatorilor pe stadioane, chiar începând cu luna ianuarie 2021. Totuși, ministrul recunoaște că revenirea fanilor în tribune depinde în mare parte de Ministerul Sănătății, care trebuie să aprobe o astfel de decizie, dar și de numărul de cazuri de COVID-19 înregistrate zilnic pe teritoriul României. „Din ianuarie, vreau oameni în tribune, dar nu ține doar de mine, ține și de Ministerul Sănătății. Îmi doresc să putem cât mai repede să dăm o șansă sportului să se desfășoare în condiții normale, dar pentru asta avem nevoie de oameni sănătoși în România”, a declarat Eduard Novak, la Digi 24.

Speranțele renasc pentru suporterii UTA-ei care  nu avut acces noua arenă „Fancisc Neuman” decât cu ocazia tururilor organizate de Primărie în vară. Nu de puține ori, Laszlo Balint a susținut că rezultatele slabe de pe teren propriu ale echipei sale se datorează lipsei fanilor din tribune. „Roș-albii” au câștigat o singură partidă acasă din stagiunea de toamnă, 1-0 cu Chindia Târgoviște, din cadrul rundei cu numărul 8. Patru înfrângeri și două remize au mai bifat arădenii în turul campionatului Ligii la fotbal pe arena din Calea Aurel Vlaicu.

0
0

Articolul Noul ministru al Tineretului și Sportului le dă speranțe suporterilor UTA-ei: „Din ianuarie, vreau oameni în tribune, dar…” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*