Noul selecționer al naționalei de handbal senioare este Adrian Vasile!

Începând de astăzi, antrenorul echipei CSM București, Adrian Vasile, a devenit și selecționerul lotului de senioare al României, având ca obiectiv calificarea la două din cele mai importante competiții handbalistice de pe Mapamond: Jocurile Olimpice de la Tokyo și Campionatul Mondial din Spania, ambele desfășurându-se în acest an. De altfel, contractul lui Vasile cu Federația se încheie pe 20 decembrie, tot în acest an. Adrian Vasile nu vine singur pe banca tehnică, el dorindu-l alături pe norvegianul Bent Dahl, care a avut ultimul angajament în Ungaria, la echipa Siofok.

”Este extrem de onorant să fiu în această poziție. Fără îndoială este cea mai mare onoare a vieții mele să fiu antrenorul echipei naționale”…, spunea, printre altele, noul selecționer, după numirea sa pe banca tehnică. Doar că, nouă, iubitorilor de handbal și susținători ai naționalei tricolore, prea puțin ne pasă de onoarea vieții lui și am dori să lucreze cu mare eficiență în folosul acestei echipe, care are obiective bine definite. Să fie atent și obiectiv la selecție și să aducă în vestiarul lotului jucătoarele cele mai în formă, indiferent de vârstă și numele clubului de unde vine. Contractul lui spune clar că Federația nu vrea reconstrucție, cel puțin nu acum, ci calificarea la Olimpiada japoneză și la Mondialul spaniol. Prin urmare, să lase experimentele cu jucătoare tinere deoparte, pentru că oricât de talentate ar fi, n-au experiență și forță mentală să facă față unei întreceri de anduranță și de o asemenea valoare. În plus, unele dintre ele joacă destul de puțin și la echipele lor de club.

Vreau să cred că ne vom califica și la Olimpiada de la Tokyo, după ce vom disputa Turneul preolimpic din Muntenegru(luna martie). Dar va fi o misiune aproape imposibilă, pentru că întâlnim Norvegia, campioana europeană en titre, și selecționata țării gazdă, clasată pe locul 8, la Europeanul danez, amândouă cu pretenții la cele cinci cercuri olimpice. Iar faptul că Adi Vasile a fost antrenor secund la echipa muntenegreană, pentru o bună perioadă de timp, nu ne ajută cu nimic – spiritul de luptă al grupului în care se află Jovanka Radicevic, Durdina Jaukovic, Ema Ramusovic, Bobana Klikovac, Majda Mehmedovic sau Jelena Despotovic nu are prea multe secrete, ci pur și simplu vorbim de o dăruire totală în joc, o luptă până la ultima suflare, argumente care nu pot fi contracarate decât cu aceleași abordări și din partea româncelor. Eu spun că mai degrabă Norvegia poate fi surprinsă, printr-un joc colectiv de mare sacrificiu. Doar că, la noi, în afară de Cristina Neagu, nu vrea nimeni să ”moară” pe teren, decât dacă Adrian Vasile va ști să formeze echipa ca o familie. Nu sunt convins că va putea face asta… În ceea ce-l privește pe norvegianul Bent Dahl, secundul lui Vasile, va fi o cheltuială în plus, în sarcina Federației, fără niciun efect benefic pentru naționala feminină.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*