NU ai nevoie de un designer pentru a-ți amenaja grădina! Iată 5 sfaturi pentru un decor spectaculos!

Pentru ca o grădină să arate extraordinar și să fie, în același timp, un spațiu confortabil și relaxant, este esențial ca aceasta să fie bine organizată, ușor de parcurs și de întreținut. Aleile trebuie bine trasate, iar plantele bine selectate, astfel încât să ofere o imagine vizuală reconfortantă și plăcută. Pentru a avea o curte frumoasă, nu ai nevoie neapărat de un arhitect peisagist, fiind suficient să cunoști câteva aspecte de bază ale unei amenajări exterioare.

Iată 5 trucuri pentru a crea un spațiu plăcut și confortabil în grădina ta:

  • Păstrează-ți gazonul impecabil

Acesta este unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont atunci când îți amenajezi grădina. După ce l-ai plantat în mod corespunzător, trebuie să-l îngrijești cu mare atenție astfel încât iarba să fie deasă și de un verde strălucitor. Pentru acest lucru ai nevoie în primul rând de o mașină de tuns gazonul de la Hornbach, cu ajutorul căreia poți oferi curții tale un aspect ireproșabil. Pe lângă tunderea regulată a ierbii, este esențial să uzi gazonul din abundență și, de asemenea, să-l cureți frecvent de buruieni.

  • Nu sădi doar flori, folosește și alte tipuri de plante

Pentru a adăuga culoare și prospețime unei grădini în fiecare anotimp, este important să plantezi și altceva în afară de florile sezoniere de care te poți bucura doar pentru o perioadă scurtă de timp. Folosește plante verzi, suculente, pomi și arbuști pentru a avea în curte o varietate de nuanțe, forme și texturi pe tot parcursul anului, dar și pentru a oferi confort și utilitate grădinii tale. De exemplu, poți construi un gard viu din plante cățărătoare, iar cu ajutorul unui copac mai înalt poți obține o oază umbrită într-o după-amiază toridă de vară.

  • Alege tipul potrivit de pavaj

Este recomandat să eviți suprafețele alunecoase și este important să fixezi bine pavelele astfel încât acestea să nu se clatine. Materialele precum granitul lustruit sau plăcile de exterior netede pot să nu ofere suficientă tracțiune în condiții de umiditate crescută, așadar este bine să te orientezi spre un model de pavaj mai zgrunțuros. Indiferent de tipul de pavaj ales, asigură-te că suprafețele pavate sunt ușor înclinate pentru a împiedica apa să se strângă pe ele. De asemenea, poți opta și pentru construirea unor alei din pietriș.

  • Creează o atmosferă plăcută cu ajutorul luminilor

Iluminatul grădinii tale este deosebit de important deoarece poate transforma complet întregul spațiu. Secretul constă în plasarea luminilor corespunzătoare în locurile potrivite, cum ar fi, de exemplu, folosirea unor lămpi solare pentru delimitarea aleilor sau utilizarea spoturilor pentru a evidenția anumite elemente decorative. Dacă vrei să obții o atmosferă romantică, ghirlandele luminoase sau felinarele pot fi alegerea potrivită. Recomandarea specialiștilor este să nu exagerezi cu luminile și să alegi același tip de corpuri de iluminat pentru a crea o imagine armonioasă de ansamblu.

  • Acordă o atenție deosebită terasei sau zonei speciale de relaxare   

 

Orice grădină trebuie să aibă un mic spațiu de recreere, un loc unde să stai liniștit și să te relaxezi după o zi dificilă de muncă. Acesta poate fi o terasă, o zonă de barbecue, un balansoar sau un colțișor cu un aranjament deosebit. Indiferent ce alegi, important este să-l amenajezi în așa fel încât să se potrivească perfect cu restul designului.

În concluzie, nu este foarte dificil să obții o grădină frumoasă. Dacă urmezi aceste sfaturi, vei reuși să-ți construiești singur un spațiu exterior plăcut și reconfortant, în care să te poți relaxa împreună cu familia și persoanele tale dragi.

Sursa foto: Pixabay.com, Unsplash.com

Articolul NU ai nevoie de un designer pentru a-ți amenaja grădina! Iată 5 sfaturi pentru un decor spectaculos! apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*