Nu călcaţi pedala de acceleraţie, fiindcă riscaţi să aveţi parte de o… „Vedere din Spital”!

Fl. Tănăsescu

Poliţia Română, împreună cu Mercury 360, derulează, începând de ieri, 10 august, şi până în data de 30 septembrie a.c., la nivel naţional, o campanie de conştientizare a riscului la care se expun cei care nu respectă regimul legal de viteză, intitulată „Vedere din Spital”.
„Nu de puține ori cei care merg cu autoturismul în vacanţă optează pentru cazări cu o vedere spectaculoasă la mare sau la munte, pentru a profita din plin de locația aleasă. Însă, ceea ce nu realizează este că, atunci când accelerează către destinație, riscă să privească o altă vedere: vederea din spital”, explică, într-un comunicat de presă, Poliţia Română, argumentând astfel şi titlul sub care are loc campania de informare.
„Anual, viteza neadaptată la condițiile de drum este motivul pentru care se produc, în lunile de vară, îngrijorător de multe accidente rutiere grave. Prin această campanie, încercăm să facem conducătorii auto mai conștienți de riscul la care se expun dacă depășesc limita de viteză impusă, dacă ignoră regulile și dacă au atitudini agresive sau teribiliste în conducerea autovehiculului. Așadar, Poliția Română le recomandă șoferilor, pentru a preveni accidentele de circulație și în vederea reducerii gradului de victimizare, să adopte o conduită preventivă, să respecte regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum.”, a declarat comisar-șef de poliție Grigore George, împuternicit director al Direcției Rutiere din cadrul I.G.P.R.
La rândul său, Liviu Ţurcanu, Creative Director al societăţii Mercuri 360 a precizat: „Am lansat această nouă campanie având un obiectiv foarte clar conturat: de a determina șoferii să respecte viteza legală pe drumurile naționale și să conștientizeze riscul la care se expun atunci când calcă pedala de accelerație. Suntem în plin sezon estival și cu toții plecăm la drum imaginându-ne cum ne vom distra alături de cei dragi și cum vom admira împreună vederea la mare sau la munte. Dar nicio clipă nu realizăm riscul la care ne supunem atunci când gonim pe șosele. Din păcate, nu percepem faptul că minunata perspectivă a unei vacanțe se poate transforma într-o altă vedere, traumatizantă, cea pe care o vom privi prin geamul unui spital, în urma unui nedorit accident rutier. Campania VEDERE DIN SPITAL invită șoferii la o clipă de reflecție și îi îndeamnă să nu accelereze spre vacanță, oricare ar fi destinația pe care o au în această vară”.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*