Nu e oul mai deștept decât găina, zice nașa către fina!

Astazi, Gabriela Szabo a ieșit în presă cu un comunicat lung, cât mantaua lui Lenin (era statuia din Piața Presei), fiind supărată că protestul handbalistelor îi este pus tot ei în cârcă. Directoarea clubului vrea să spună că nu ea este de vină de restanțele financiare către sportivi, ci oamenii din Primăria Capitalei, care nu i-au finanțat activitatea la timp. Nu vreau să mai comentez subiectul, l-am dezvoltat cu câteva zile în urmă, spun doar că, de regulă, unde nu mă pricep, nu mă bag, adică manageriatul unui club nu se face de mântuială, așa cum a făcut ea până acum – a desființat peste 10 secții sportive, a mutat sediul clubului de la zero lei chirie , la 100.000 de euro pe an, iar restanțele financiare au devenit un fel de abonament pentru sportivi, aceștia primindu-și drepturile salariale din trei în patru luni.

Mai zilele trecute, am scris că CSM București a pierdut încă un proces cu unul dintre foștii săi sportivi, kaiacistul Costea Dan Cristian, care a revendicat câteva zeci de mii de lei salariu și cheltuieli de judecată. Sunt în măsură să vă spun că astăzi, fina Gabriela Szabo a primit o lovitură grea, clubul pe care îl conduce pierzând lupta cu nașa sa, Mihaela Mărășescu.
Și povestea este cam așa – cum a ajuns în club, ca directoare, cam pe la jumătatea anului 2017, Gabriela Szabo a destituit-o pe nașa sa de cununie, Mihaela Mărășescu, din funcția de Șef Departament Atletism, numind-o simplă antrenoare, retrogradarea făcându-se prin Decizia 37/31.01.2018, care-i poartă semnătura. Mai mult, în luna următoare, Szabo i-a diminuat și salariul nașei sale, prin hârtie oficială, 66/28.02.2018. Un abuz fără margini, pentru că directoarea nu avea niciun temei legal ca să facă așa ceva.

Și iată că după aproape trei ani, Justiția și-a spus cuvântul – Curtea de Apel, prin Hotărârea 3607/20.10.2020, anulează Deciziile 37/31.01.2018 și 66/28.02.2020 emise de CSM București și semnate de Gabriela Szabo. Prin urmare, Mihaela Mărășescu va fi repusă în funcția de manager al Departamentului Atletism, urmând ca să primească și restanțele financiare. O lovitură grea, poate cea mai dureroasă din ultimii ani, primită de directoarea Gabriela Szabo, care s-a războit cu aproape toți angajații clubului, doar cu cei care nu i-au cântat în strună, firește. Dar o vorbă din popor spune că nu e oul mai deștept decât găina!, și mă gândesc la faptul că soții Mihaela și Nicolae Mărășescu au ajutat-o pe Szabo să devină marea campioană a anilor ’90, iar ea a plătit cu o altă monedă această bunăvoință. Știm multe povești despre acea perioadă, dar ne oprim, pentru că dezvăluirile noastre ar putea stârni o adevărată furtună în atletismul românesc.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*