Nu mai avem pacienti CoVid la Lugoj! Al treilea caz grav de Co Vid, cel mai grav de până acum, tratat la Spitalul Municipal

Încă o veste bună: cel mai grav caz de infectare cu virusul Co Vid de până acum, a fost tratat la Spitalul Municipal ”Dr. Teodor Andrei” din Lugoj.

Pacientul, un bărbat de 50 de ani, a fost declarat sănătos și a părăsit vineri spitalul.

Această performanță este încă o dovadă a profesionalismului medicilor noștri.

”Este al treilea caz grav de Co Vid tratat la lugoj. Prima a fost o doamnă în vârstă de 83 de ani, iar a doua a fost tot un pacient de sex feminin. Astăzi (n.r. – vineri, 5 iunie 2020), am externat un pacient de sex masculin în vârstă de 50 de ani. A stat internat timp de cinci săptămâni, a fost intubat și cazul l-am apreciat ca deosebit de grav. Bărbatul a fost o perioadă îndelungată inconștient, apoi, treptat, și-a recăpătat luciditatea, cu episoade de recădere, mai ales în timpul nopții. De vineri, 29 mai, el s-a simțit bine. Marți, 2 iunie, a fost decanulat, adică i-a fost scoasă canula prin intermediul căreia respira. Bineînțeles, înainte de a fi declarat vindecat, conform procedurilor, a fost supus la două testări succesive PCR, ambele teste fiind negative”, a declarat pentru “Redeșteptarea” dr. Erwin Floroni, directorul Spitalului Municipal “Dr. Teodor Andrei” din Lugoj.

La ora actuală, nu mai sunt pacienți Co Vid internați la Lugoj.

Spitalul nostru rămâne însă, în continuare, spital suport pentru pacienți Co Vid 19 pozitivi sau suspecți, servind toată partea de est a județului, inclusiv orașul Făget și zona adiacentă.

Testările PCR continuă, de altfel toți pacienții care se internează la spital sunt testați pentru noul coronavirus, indiferent de afecțiunile pe care le au.

”Este o măsură de protecție, prin care ținem spitalul neinfectat, ne protejăm personalul medical, dar protejăm și ceilalți pacienți”, spune directorul SML.

Testele Real Time PCR sunt suficiente.
Directorul Erwin Floroni le transmite lugojenilor că pot să se adreseze cu îndredere spitalului, aici funcționând un dublu sistem de protecție.

”De azi (n.r. – 5 iunie), la spitalul nostru funcționează la ambele intrări, un sistem automat de termoscannere. Este un sistem de scanare inteligent, care permite scanarea simultană a mai multor persoane. De exemplu, la 20 de persoane li se ia temperatura, fără a fi nevoie de scanare individuală. Dacă cineva are peste 37.3 grade, este avertizat personalul, iar pacientul este izolat”, precizează dr. Floroni.

Sistemul de scanare automată a temperaturii este amplasat la Compartimentul de Primiri Urgențe și la poarta principală.

Prin această dublă măsură se evită posibile infecții în cadrul spitalului.

Articolul Nu mai avem pacienti CoVid la Lugoj! Al treilea caz grav de Co Vid, cel mai grav de până acum, tratat la Spitalul Municipal apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*