O altă moarte învăluită în mister zguduie Vișeu de Sus. O femeie de afaceri  a fost găsită fără suflare în baie, era dezbrăcată!

O altă moarte învăluită în mister zguduie Vișeu de Sus. O femeie de afaceri  a fost găsită fără suflare în baie, era dezbrăcată!

Femeia a fost găsită moartă în locuinţa ei,  de câteva zile nimeni nu mai ştia nimic de ea, nu intrase cu nimeni în contact.Avocata a chemat autoritățile pentru a intra în casa, forțând ușa. A fost găsită moartă  în baie, era dezbrăcată.

“La ora 18.30 am fost anunţată de către o bună cunoştinţă a doamnei Israela Vodovoz că nu mai răspunde de aproximativ 4 zile”, povesteşte Rodica Bucur. Avocata Israelei a sunat imediat la 112. Iar pompierii, poliţiştii şi criminaliştii au ajuns în grabă la locuinţa cunoscutei femei de afaceri. După ce angajaţii ISU au spart uşa apartamentului, au găsit-o fără suflare, în baie. Era dezbrăcată şi căzută pe podea. “S-a descoperit că doamna Israela Vodovoz a suferit un accident. Se presupune că nu au fost urme de violenţă sau alte urme de intrare prin efracţie”.

Criminaliştii au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă, iar trupul neînsufleţit a fost dus la Institutul Naţional de medicină Legală pentru necropsie.

Israela Vodovoz a devenit cunoscută în 2008 când s-a căsătorit cu Liviu Arteni, un bărbat cu 22 de ani mai tânăr decât ea. Au format unul dintre cele mai noncoformiste cupluri din showbiz-ul românesc. Mariajul lor s-a sfârşit, după ce femeia de afaceri a declarat că bărbatul o agresa. Cei doi au locuit în  Vişeu de Sus, Maramureș.

Israela a şi scris o carte despre violenţa la care a fost supusă de către soţul ei : “M-a ameninţat cu moartea şi am simţit că îngheţ. Violenţele fizice au apărut acum 4-5 ani, dar s-au acutizat în ultimele săptămâni. De multe ori a ridicat pumnul şi a nimenit în mine. Mă lovea de multe ori în mâini, ştiind că am osteoporoză şi o dată m-a atins în cap. A ameninţat că taie beregăţile la toţi. O dată m-a ţinut două ore pe scaun, nu aveam voie să merg la toaletă, trebuia să mă uit la el şi apoi mi-a pus mâna în gât, m-a aruncat cu scaunul şi am căzut cu faţa în jos. Dantura s-a spart. Aşa am ajuns şi cu coaste rupte”, spunea Israela, în 2016.

Pe 14 decembrie 2016, cei doi au mers la un mediator, unde au semnat actele de divorţ. Avocata a declarat că, şi după divorţ, Israela l-a susţinut financiar pe bărbat. L-a internat şi într-un spital, pentru dezalcolizare.

Ultimul mesaj postat de ea pe facebook, cu trei zile înainte să fie găsită fără suflare în baia casei, e cutremurător : “De multe ori, oamenii știu, dar nu intervin. Mentalitatea că „rufele murdare se spală în familie” sau că este vorba despre ”o problemă de cuplu” face ca multe acte de violență împotriva femeilor să rămână între patru pereți. #MultumescPentruFlori, dar mi-ar plăcea să intervii atunci când auzi despre cazuri de violență domestică, hărțuire sau viol.”

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*