O altă zi-noapte de intervenţie pentru salvamontiştii prahoveni!

F. T.

„O zi plină pentru salvamontiştii din Prahova şi Buşteni care au acţionat (joi, 6 august – n.n.) pentru salvarea mai multor turişti aflaţi în pericol”. Astfel caracterizează salvatorii montani prahoveni ultima acţiune de recuperare a „patru tineri din Bucureşti, care au fost scoşi din Valea Albă, spre Platou”.
Potrivit şefului Salvamont Prahova, Daniel Banu, turiştii – care nu aveau nici experienţă în ceea ce priveşte modul de abordare a unui traseu montan, dar nici echipament adecvat – „s-au aventurat în Abruptul Prahovean, fără să conştientizeze riscul la care se expun”.
Amănunte despre acestă intervenţie au fost postate şi pe reţeauá de socializare a Salvamont Buşteni, unde se precizează: „Când s-a lasat întunericul, au rămas blocaţi (turiştii – n.n.) în porţiunea superioară şi au sunat după ajutor. Salvamontiştii îi vor duce în această noapte (joi, 6 august, spre vineri, 7 august – n.n.) la baza montană de la Baba Mare, unde se vor încălzi şi odihni câteva momente, apoi vor continua coborârea spre Piatra Arsă.
Părinţii lor sunt acum în drum spre munte, ca să-i recupereze”.
Cuvintele postate pe Facebook au ca oră aproximativă miezul nopţii de joi spre vineri.
Optimismul care răzbate din acestea – precum şi din fotografia alăturată – ne dau certitudinea că totul s-a termint cu bine.
Şi speranţa că tinerii au înţeles că nu este de joacă, totuşi, cu muntele!

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*