O grupare islamistă locală este responsabilă de masacrul din Sri Lanka

O grupare islamistă locală este responsabilă pentru atentatele teroriste de duminică, soldate cu moartea a cel puţin 290 de persoane şi rănirea altor câtorva sute, potrivit reprezentanţilor Guvernului din Sri Lanka, relatează Le Figaro, preluată de
Mediafax.
Atentatele care au lovit mai multe biserici şi hoteluri au fost comise de şapte atacatori sinucigaşi care fac parte dintr-o grupare islamistă locală denumită National Thowfeek Jamaath, a anunţat ieri un oficial guvernamental.
Toţi cei şapte atacatori sunt cetăţeni din Sri Lanka, dar autorităţile suspectează că aceştia ar avea legături cu alte grupări islamiste din afara ţării, a declarat ministrul Sănătăţii, Rajitha Senaratne, potrivit publicaţiei Times.
O analiză a cadavrelor suspecţilor indică în mod clar că aceştia erau atacatori sinucigaşi, a declarat Ariyananda Welianga, un anchetator guvernamental.
Oficialul a precizat că majoritatea atentatelor cu bombă au fost comise de un singur atacator, doar la Hotelul Shangri-La din Colombo au fost doi terorişti.
Cea mai mare parte a victimelor sunt din Sri Lanka, însă Ministerul de Externe de la Colombo a comunicat că și cel puţin 27 de cetăţeni străini se numără printre decedaţi.
SUA au transmis că printre persoanele ucise se numără şi „câţiva” americani, iar autorităţile din Marea Britanie, India, China, Japonia şi Portugalia au confirmat că, de asemenea, au pierdut cetăţeni în urma atentatelor.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*