O lună de vacanţă

După ce au învins la Slobozia, scor 3-0, acesta fiind ultimul joc din 2020, jucătorii Petrolului au intrat, apoi, imediat, în vacanță. Galben-albaștrii au primit liber și s-au îndreptat către casele lor, reunirea lotului fiind preconizată pentru data de 6 ianuarie, în condițiile în care sezonul de primăvară va începe mai devreme decât de obicei.
Astfel, anul 2021 va fi deschis, pentru formațiile de eșalon secund, cu meciurile contând pentru optimile de finală ale Cupei României, etapă ce este programată să se desfășoare în perioada 9-11 februarie (desigur, program valabil doar pentru formațiile calificate în această fază a întrecerii). Apoi, campionatul regular al Ligii 2 se va relua pe 20 februarie, cu partidele din runda a 16-a.
Până la finele primei părți a campionatului mai sunt de disputat șase etape, în care formația noastră va avea următorul program:
Etapa 16 (20 februarie):
FC Petrolul – Metaloglobus București
Etapa 17 (27 februarie):
Pandurii Tg. Jiu – Petrolul Ploiești
Etapa 18 (6 martie):
Petrolul Ploiești – Turris-Oltul
Etapa 19 (13 martie):
Concordia Chiajna – Petrolul Ploiești
Etapa 20 (20 martie):
FC Petrolul Ploiești – CS Mioveni
Etapa 21 (27 martie):
Universitatea Cluj – Petrolul Ploiești
După cum se știe, primele 6 clasate vor continua lupta pentru promovare într-un play-off, în care se va intra cu punctele acumulate, în totalitatea lor, în prima parte a sezonului. Partidele se vor juca tur-retur, iar, la final, ocupantele primele două locuri vor promova direct în Liga I, în timp ce formațiile situate pe pozițiile 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 și 7 din play-out-ul Ligii I.

Ultima impresie contează, dar poate păcăli – nu a fost doar performanţă, zâmbete şi bucurie în prima parte a sezonului

Deocamdată, Petrolul așteaptă ultimele ”mișcări” în Liga a II-a, anume ultima restanță din acest an, meciul dintre U. Cluj și Ripensia, respectiv deciziile Comisiei de Disciplină cu privire la nedisputarea partidelor U. Cluj – Farul și Ripensia Timișoara – CS Mioveni, pentru a ști pe ce loc își va petrece vacanța de iarnă.
Galben-albaștrii au avut, inițial, pauza de iarnă chiar un pic mai lungă, dar, pentru că FRF a decis să programeze optimile Cupei devreme, atunci s-a mai scurtat un pic ”relașul”. Astfel, în ceea ce privește Cupa României, unde ”găzarii” sunt calificați și așteaptă tragerea la sorți pentru turul următor, țintarul fazelor superioare va fi următorul:
9-11 februarie: optimi de finală;
2-4 martie: sferturi de finală;
13-15 aprilie: semifinale/tur
11-13 mai: semifinale/retur
22 mai: finala.
Până atunci, se vorbește că săptămâna aceasta va fi și o ședință de analiză și se vor lua câteva măsuri cu privire la lotul de jucători, după parcursul sub așteptări din prima parte a sezonului, pe care elevii ”Masculului Alfa – Moldovan” ar putea să-l încheie chiar pe locul 10, funcție de deciziile / rezultatele acestei săptămâni!
Rămâne un subiect sensibil și desfășurarea perioadei de iarnă a pregătirii, deplasările în cantonamentele din Antalya-Turcia fiind incerte / riscante, în contextul actual al pandemiei, pe de altă parte, și găsirea unor soluții pentru efectuarea antrenamentelor în țară fiind destul de dificilă.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*