O nouă variantă de imunizare! Vaccinul Johnson & Johnson, disponibil și la Lugoj

Claudiu Buciu, primarul municipiului Lugoj, anunță că, de săptămâna viitoare, este posibil ca lugojenii să se poată imuniza și cu vaccinul produs de Janssen, divizia farmaceutică a companiei americane ”Johnson & Johnson”.
Spre deosebire de celelalte tipuri de vaccinuri disponibile la noi în țară (Pfizer, Moderna, Astra Zeneca), acesta are avantajul că se face o singură dată, fără a mai fi nevoie de o a doua vaccinare (rapel). În paralel, s-a cerut suplimentarea cantității de vaccinuri Pfizer disponibile lugojenilor.

”De săptămâna viitoare, vom putea trece la opt fluxuri de vaccinare, față de cele patru din prezent. În plus, în loc de șase persoane pe oră, s-a acceptat de către DSP ideea de a trece la nouă pe oră, pentru vaccinare. Încă este destul de puțin, dar e un pas înainte, în condițiile în care, din păcate, nu prea merge lumea. Aici fac un nou apel la lugojeni: să înțelegem că doar așa putem scăpa de pandemie și putem reveni mai repede la normalitate, sunt țări precum Marea Britanie sau Israelul care s-au redeschis deja”.

Întrebat ce se întâmplă cu dozele Astra Zeneca nefolosite, primarul a spus că ele stau în continuare la dispoziția oricărui cetățean doritor să se vaccineze.

”Dacă nu vor fi folosite, vor expira și vor constitui o pierdere. Dozele nu sunt voluminoase, avem condiții de stocare și păstrare în condiții corespunzătoare, dar doar pe perioada de valabilitate. După aceasta, ele nu mai pot fi recongelate, vor expira și le vom pierde”.

Programarea pentru vaccinarea cu Astra Zeneca se poate face cu minimum 72 de ore înainte de efectuarea primei doze de vaccin şi cu cel mult 20 de zile în avans.

Dr. Corina Damian: Avem vaccinuri, nu ni se impune nicio limitare

Dr. Corina Damian, coordonatoarea centrului de vaccinare, ne-a declarat, la rândul ei:

”Avem timp, avem resurse, avem disponibilitate. Din păcate, mai ales în ultima perioadă, oamenii nu vin, deși sunt foarte multe locuri libere pe platformă. Nu conștientizează pericolul virusului și este păcat, au murit persoane tinere, suntem în valul trei al pandemiei. Asigur lugojenii că avem vaccinuri, nu ni se impune nicio limitare, putem face 120 de vaccinări pe zi. Comenzile de vaccinuri se fac de două ori pe săptămână”.

În dimineața zilei de marți, 6 aprilie, pe stoc erau 165 de doze Astra Zeneca.

Cele două centre de vaccinare de la Sala Sporturilor ”Lavinia Miloșovici” dispun de spații largi, încălzite și sunt încadrate cu personal suficient pentru a face față unui număr mult mai mare de imunizări. În total sunt 21 de persoane care deservesc centrele, dintre care nouă medici, șase asistente și șase registratori.

Articolul O nouă variantă de imunizare! Vaccinul Johnson & Johnson, disponibil și la Lugoj apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*