O nouă înregistrare care pune la colţ DNA Ploieşti

Audierea fostei șefe a Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, în birourile Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești a fost subiectul unei noi înregistrări video date publicității de un post de televiziune național. Obosită și plângând, Ana Maria Pătru pare – în înregistrările difuzate în cadrul emisiunii “Ediție de seară”, de la România TV, moderată de Victor Ciutacu – că este epuizată și că nu are putere să mai reziste la audieri.
Luju.ro pune, de altfel, problema modului în care se derulează audierea persoanei respective la DNA Ploiești.
„Ce este mai grav este că, așa cum se poate observa și pe filmarea prezentată de jurnalistul Victor Ciutacu, Ana Maria Pătru dă declarații în timp ce plânge, chiar în prezența apărătorului său, avocatul Ovidiu Bulai, despre care a susținut că i-a fost impus de DNA Ploiești și plătit chiar de denunțătoarea din dosarul său, Irina Socol.
Față de aceste filmări video, ne întrebăm cum este posibil ca un inculpat să fie audiat în astfel de condiții, dat fiind că în Codul de procedură penală se prevede clar că în situația în care o persoană prezintă „semne vizibile de oboseală excesivă sau simptomele unei boli care îi afectează capacitatea fizică ori psihică de a participa la ascultare, organul judiciar dispune întreruperea ascultării și, dacă este cazul, ia măsuri pentru ca persoana să fie consultată de un medic”?
În acest caz, nu se impune cumva anularea respectivelor declarații, dat fiind că au fost obținute cu nerespectarea procedurilor legale atât interne, cât și internaționale?
Iată ce prevede articolul 106 „Reguli speciale privind ascultarea” din Codul de procedură penală: „(1) Dacă, în timpul audierii unei persoane, aceasta prezintă semne vizibile de oboseală excesivă sau simptomele unei boli care îi afectează capacitatea fizică ori psihică de a participa la ascultare, organul judiciar dispune întreruperea ascultării și, dacă este cazul, ia măsuri pentru ca persoana să fie consultată de un medic”, arată jurnaliștii de la luju.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*