O prahoveancă de 49 de ani a murit din cauza gripei

V. S.

Primul deces cauzat de gripă înregistrat în județul Prahova a fost raportat oficial de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Prahova. Conform sursei citate, este vorba despre o persoană în vârstă de 49 de ani, confirmată cu virusul gripal tip B, dar și cu condiții medicale preexistente și nevaccinată antigripal. Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a raportat decesul femeii din Prahova încă din data de 26 februarie.
Însă cele 60 de decese cauzate de virusul gripal, înregistrate până luni, 26 februarie, la nivel național – printre care se regăsește și cazul din Prahova – au condus la creșterea numărului persoanelor care se vaccinează antigripal.
Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Prahova, în perioada 19-25 februarie s-au vaccinat antigripal 1.928 de prahoveni, ajungându-se la un număr total de 44.074 de persoane care s-au imunizat contra virusului gripal în teritoriul județului.
Pe de altă parte, însă, în același interval, s-au înregistrat 6.613 cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, fiind necesară internarea în 112 dintre acestea. Nici pneumoniile nu s-au redus ca număr, pentru că, în doar șapte zile, în perioada de referință, 1.119 prahoveni s-au îmbolnăvit și 137 au ajuns pe patul de spital, iar alte 32 de cazuri noi de gripă au apărut tot săptămâna trecută.
Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică recomandă vaccinarea persoanelor din grupele de risc și respectarea cu strictețe a măsurilor de protecție și igienă personală.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*