O scrisoare pierdută! În cel mai pur stil comunist, Francisc Boldea a fost somat să candideze pentru un nou mandat

Adulatorii primarului Boldea, vreo 300 și ceva, au încropit o așa-zisă scrisoare deschisă pe adresa primarului Francisc Boldea, prin care îi cer acestuia să nu îi lase de izbeliște și să candideze pentru un nou mandat la Primăria Lugoj.

Pentru a duce, conform acestora, la bun sfârșit proiectele începute de către actualul primar. Lăsând la o parte că respectiva misivă este semnată de doar patru persoane, trei dintre aceștia urmând a fi și pe listele PSD la consiliul local, res­pec­tiv Robert Papp, Larisa Novac și Alexandru Musceag, modul în care scrisoarea a fost redactată a­min­tește de vremurile în care i se a­du­ceau ode conducătorului iubit. Ceea ce este extrem de curios, pentru că nici unul dintre respectivii semnatari nu pare a fi prins ceva din vremea când aveau loc congresele PCR. Și totuși:

”Noi, comitetul de inițiativă, reprezentanți ai 361 per­soane semnatare, Comitet ce s-a con­stituit ca urmare a crizei politice și economice cu care se confruntă astăzi municipiul Lugoj (aplauze furtunoase, urale prelungite) prin prezenta scrisoare deschisă, vă cere ferm să candidați pentru încă un mandat la primăria municipiului Lugoj (uraaaa, uraaa), pentru a duce împreună la bun sfârșit proiectele de dezvoltare ale municipiului…”.

Care proiecte, am fi și noi curioși să le vedem, dar pe de altă parte e de apreciat că tinerii simt că au ce face în Lugoj, că orașul le oferă activități specifice vârstei și mai ales că vor să rămână aici.

Să continuăm cu vorbele fru­moa­se:

“De remarcat este con­tri­buția dvs. la siguranța noastră, a viitorului nostru și al copiilor noștri, prin unități de învățământ, transport public gratuit, parcuri, ștrandul municipal, cinematograf, prin securizarea municipiului cu sisteme de supraveghere video, prin fluidizarea traficului, prin rea­du­cerea patrimoniului munici­piu­lui Lugoj înstrăinat în mod ilegal și multe alte realizări pe care nu le mai reluăm, dar pe care noi lugojenii le vedem, și nu în ultimul rând ați arătat că sunteți un primar lugojean pentru lugojeni (aplauze în picioare, o­vații). Ați arătat că sunteți alături de lugojeni în perioade de grea încercare, calamități naturale și situații de urgență. Acestea au stat la baza deciziei noastre de a vă cere să candidați pentru încă un mandat la Primăria Municipiului Lugoj și să nu abandonați munca dum­nea­voas­tră de până acum”.

Foarte bine a gestionat crizele și calamitățile naturale, mai ales când am stat a­proa­pe trei zile fără energie e­lec­­trică, apă și căldură, când plouă și străzile sunt inundate sau când spitalul a avut nevoie de bani și nu i-a dat decât forțat de opinia pu­blică.

Răspunsul primarului este pe ace­iași linie, de la tribuna plenarei PML:

”Am discutat de la om la om cu foarte mulți lugojeni care mi-au oferit sprijin și m-au îndemnat să merg mai departe cu proiectele care să îmbunătățească viața lugojenilor. Scrisoarea dumneavoastră vine în aceeași direcție și încă odată vă mulțumesc pentru sprijin. Pentru că sunt unii care mă jignesc și pentru vârsta pe care o am, vă mărturisesc că dacă nu aș avea suficientă e­ner­gie să mă pot implica total în ges­tionarea problemelor complexe în fruntea orașului, nu m-aș încu­meta să pornesc încă odată la drum. O voi face și voi lăsa lugojenii să decidă dacă promisiunile deșarte ale cuiva care în afară de vorbe nu are nimic în CV însemnă mai mult de­cât faptele, lucrurile construite care vor trece testul timpului”, răspunde Boldea.

Nu ne rămâne decât să sperăm că rezultatul va fi același ca și reacțiile la postarea primarului, care din aproape 50 de comentarii adună puțin peste zece pozitive. Și da, este rușinos ca la vârsta asta să vă mai agățați de funcții, în loc să lăsați pe alții mai capabili să conducă.

P.S. Am adăugat în text, la fel cum era la congresele partidului, pauzele de efect menționate pe vremuri în documentele oficiale, pentru că limbajul de lemn și modul în care a fost redactată scrisoarea nu e departe de acele vremuri.

Articolul O scrisoare pierdută! În cel mai pur stil comunist, Francisc Boldea a fost somat să candideze pentru un nou mandat apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*