O treime din armata americană nu vrea să se vaccineze

Oficiali din cadrul Departamentului american al Apărării au declarat că aproximativ o treime din membrii forţelor armate refuză să fie vaccinaţi împotriva COVID-19, în pofida ratei ridicate de contaminare şi a participării lor la campania de vaccinare a populaţiei, a informat ieri AFP, preluată de Agerpres.
Generalul-maior Jeff Taliaferro a informat despre acest procentaj ridicat de refuzuri într-o audiere în cadrul Congresului american, în contextul în care Pentagonul continuă să considere vaccinurile anti-COVID-19 ca fiind opţionale pentru trupele sale.
„Rata de acceptare se situează la aproximativ două treimi”, a afirmat Taliaferro, care a insistat că această cifră se bazează pe „date foarte timpurii”.
Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că nu există date detaliate pentru întreaga armată în ceea ce priveşte vaccinarea, dar a afirmat că până acum au fost administrate 916.500 de doze.
Nivelul refuzului este aproximativ similar cu cel prezent la nivelul populaţiei, a adăugat Kirby.
Pentagonul impune obligativitatea majorităţii vaccinurilor standard pentru militari, dar vaccinurile autorizate în prezent împotriva COVID-19 în Statele Unite au fost autorizate numai pe baza unei proceduri de urgenţă a Agenţiei pentru Medicamente. Prin urmare, a precizat Kirby, vaccinarea anti-Covid-19 nu poate fi impusă militarilor. „Există o limită reală, legal, (…) în a face obligatorie (vaccinarea) militarilor şi a familiilor acestora”, a argumentat el.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*